Postabontás

2023.01.25. 11:46

A közhasznú helyett a bérmunkában a jövő - véli olvasónk

Dunántúli Napló

Fotós: Karnok Csaba

A tavasz közeledtével lassan megkezdődhetnek a kerti munkák. A legelsők közé tartozhatna a lemosópermetezés. Lenne egy javaslatom arra, hogy hogyan lehetne megkönnyíteni a pécsiek dolgát – kifejezetten a lakosság olyan rétegeire gondolok, akik koruknál fogva ezeknek a kerti munkáknak az elvégzésére már nem alkalmasak, illetve nem rendelkeznek sem megfelelő szakértelemmel, sem eszközzel. 

A Biokom bővelkedik olyan modern eszközökben és megfelelő szakemberekkel, hogy ezeket a feladatokat bérmunkában elvégezzék azoknál, akik erre igényt tartanak. A városnak pedig ebből bevétele származna. Ha a bérmunkát a Biokom elvállalná, a város és a pécsiek is jól járnának. A kiskerttulajdonos mentesülne attól, hogy a boltokat járva a permetezőszert, illetve az ehhez szükséges eszközt beszerezze, vagy a már meglévőket a munkára felkészítse, az önkormányzat pedig pluszbevételhez jutna.

Ha pedig a lemosópermetezést időről időre egy meghatározott területen, például egy-egy utcában egyszerre végeznék el, még attól is mentesülne a kiskerttulajdonos, hogy a szomszédja által lepermetezett, saját kertjében termő salátától megbetegedjen. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a fák koronaalakítását is ezzel egy időben ugyanazokra a szakemberekre bízhatnánk, akkor remélhetőleg a kiskerttulajdonosok bő termésre számíthatnának.

Név és cím a szerkesztőségben 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!