Postabontás

2023.01.30. 12:30

A maszk az influenza ellen is védene - írja olvasónk

Egyre több az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló beteg - olvasóink közül többen is örülnének, ha a tömegközlekedési eszközökön, zárt terekben maszkot viselne az, aki náthás, köhög.

W. K.

Fotó: Evgenyrychko

- A hírek szerint egyre több kórházban vezetnek be látogatási tilalmat az influenza miatt. Beindult a járvány. A maszk viselése már nem idegen senki számára. Ha egyszer a Covid idején bevált, és segített a fertőzés terjedésének elkerülésében, akkor talán most, az influenzajárvány kapcsán is alkalmazni kellene. Legalább annak, aki köhög, tüsszög, buszon, boltban, színházban, moziban, ügyfélszolgálatokon, stb. - javasolja egy olvasónk. 

Más a tömegközlekedési eszközökön látja indokoltnak a maszk viselését: - Reggelente zsúfolt helyi járatokon utazunk munkába, iskolába. Sokan fújják az orrukat, de első a munka, és a tanulás, ezért amíg nem dőlnek ágynak, nem maradnak otthon. De legalább maszkkal takarja már el az arcát az, aki beteg! - adott hangot véleményének olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában