Postabontás

2023.01.07. 19:06

A parkolóbérlet okozott kellemetlenséget - írja olvasónk

Mint köztudott, tavaly júliustól a zöldrendszámos, hibrid autók már nem parkolhatnak ingyenesen Pécsett, ennek lehetőségét helyi rendeletben szüntette meg az önkormányzat - olvasható a levélben.

W. K.

Fotó: Huszár Márk

Érintett lévén az új szabály hatályba lépésekor vásároltam parkolóbérletet, miután a munkámhoz az autó elengedhetetlen, és hát egyértelműen parkolni is kell vele valahol. Miután a szabályváltozás júliusban következett be, az év hátralévő hat hónapjára váltottam bérletet – értelemszerűen. 

Nemrég ért a meglepetés – a szélvédőn büntetőcédula fogadott. Közel 3 ezer forintra bírságoltak meg, mert lejárt a bérletem. Ami meglepetésként ért, mert én abban a hiszemben voltam, hogy január végéig legálisan parkolhatok a tavalyi évre szóló kártyával. Azonnal felkerestem a Biokom ügyfélszolgálatát, hogy tisztázzam a kérdést. 

Nem is a büntetés összege, ami zavart, sokkal inkább az, hogy olyan ember vagyok, aki kínosan ügyel a határidők betartására, soha nincs sehol tartozásom – érzékenyen érintett a bírság. Hosszas sorban állást követően végül megtudtam, hogy csak az egy évre szóló parkolóbérletek érvényesek január végéig, a félévesek január 5-én lejártak. Minderről a társaság honlapján azonban ne keressük a tájékoztatást – az ügyfélszolgálaton arról informáltak, hogy a helyi rendeletben olvasható ez a kitétel. Amit, gondolom, hogy nem csak én, de mások se nagyon böngésznek. Miért nem lehet egy ilyen fontos határidőre egyértelmű és korrekt módon felhívni az érintettek figyelmét? 

Talán a büntetés a cél?! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában