„A helyzet tarthatatlan”

2023.01.20. 11:31

A zöldterület inkább fekete a varjak miatt – írják olvasóink

Rengeteg a varjú a városban – panaszolják olvasóink.

W. K.

20220405 Szombathely Megkezdődött a vetési varjak költési időszaka. A Pelikán parkban ilyenkor nem veszélytelen a fák alatt tartózkodni. A fészkek „javítgatása” közben nagy mennyiségű ág potyog le a földre, és rengeteg a madárürülék is. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

– Elképesztő mennyiségű varjút láttam a minap Harkány felé menet kertvárosban, a temető dél-nyugati oldalával szemben fekvő zöld területen. Ami elvileg zöld, de a varjak miatt, amikor én arra jártam, fekete volt. Nem hiszem, hogy ez a jelenség normális, és bele kell törődnünk. Itt lenne az ideje végre valami hatékony beavatkozásnak, a madarak gyérítése érdekében – osztotta meg véleményét olvasónk.

Más is úgy látja, hogy a helyzet tarthatatlanná vált: 

– Kertvárosban lassan több a varjú, mint az ember. Vannak, akik azt mondják, hogy a nyitva hagyott szemetesedények az okai annak, hogy a madarak itt megtelepedtek. Én nem hiszem, hogy pusztán ennyi lenne a magyarázat. A varjak hatalmasak és láthatóan egyre kevésbé félnek az ember közelségétől. Gátat kellene vetni a további elszaporodásuknak végre – írta egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában