Veszélyesek is lehetnek

2023.01.16. 21:33

Egyre több a róka a sűrűn lakott területeken – jelezték olvasóink

Rókák megjelenését észlelték és jelezték olvasóink több ízben is. A vadállatok a város sűrűn lakott területein is felbukkannak.

W. K.

Fotó: Jamie Hall

– A Bálicsi úton teljesen békésen sétált át egy róka a minap előttem az úton. Láthatóan nem ijedt meg az autóktól, teljesen otthonosan mozgott az emberlakta környezetben. Csak remélem, hogy nem volt veszett az állat. Azon a környéken családi házak is találhatók szép számban, ezek nagy részében kutyát is tartanak. Mi van, ha ezeket az állatokat a vadállat megtámadja? Egyáltalán nem megnyugtató a róka jelenléte a városban – írta olvasónk.  

– A Köztársaság téren rendszeresen felbukkan egy róka, minta háziállatként az etetésre jönne, a kukákból szerez magának elemózsiát. Ismerőseim mondták, hogy ők is rendszeresen látják. 

Mindannyian abban reménykedünk, hogy nem jelent veszélyt az állat a környéken lakókra.

 Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy honnan érkezhet ide a róka, a környék gyakorlatilag a belváros közvetlen szomszédsága – tette fel a kérdést egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában