Pislákol a közvilágítás

2023.01.13. 13:37

Már a zebrán sem vesznek észre - panaszolta olvasónk

W. K.

Fotó: Török János

A városban több helyen is problémák vannak a közvilágítással - panaszolják olvasóink. 

- Szörnyű, hogy a Jókai-Rákóczi úti kereszteződés lámpáit képtelenek megjavítani, inkább kikapcsolják. Majdnem elütöttek a zebrán, mert az egyik autós elengedett, de a másik sávban már nem álltak meg. Nyilván azért, mert a sötétben nem látták, hogy éppen átkelni szeretnék az úton. Felháborító! -

 írta olvasónk.

- A hatos út és a Bajcsy-Zsilinszky út alsó szakasza, illetve Móricz Zsigmond tér által határolt területen, annak a hatos úthoz közeli részén november vége óta nem működik rendesen a közvilágítás - jelezte egy másik olvasónk. - Öt lámpatest is hibás, nem világít. Aminek a következménye, hogy teljes sötétség uralja a parkolót, és az azt körbeölelő járdát az esti óráktól egészen reggelig. Az útpadkát se lehet látni a koromsötétben, és az autósoknak a parkolás se egyszerű ilyen körülmények között, az amúgy is szűk helyen. Rendszeresen járok errefelé, nem hiszem, hogy az itt lakók közül még senki nem jelezte a városüzemeltetésnek a problémát az elmúlt csaknem két hónapban. Mi az oka, hogy nem javítják ki a hibát? - teszi fel a kérdést a panaszos. 

Uránvárosból is jeleztek közvilágítással kapcsolatos problémát. - A hatos út városból kifelé vezető szakaszán, de még társasházak által övezett területen két olyan lámpatest is található, amelyben a fényforrás folyamatosan villog. Mintha index lenne, nem pedig lámpa. Engem, rendszeresen arrafelé autózóként zavar. El se tudom képzelni, hogy a világítótest közelében lakóknak milyen lehet ebben a villogó fényben tölteniük az éjszakát. Hetek óta nem tűnt fel az illetékesek közül még senkinek a probléma? - adott hangot nemtetszésének egy másik előfizetőnk.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában