Postabontás

2023.01.23. 18:55

Nem a kalauz a hibás - véli olvasónk

Az én szülőfalum Pécstől több száz kilométerre helyezkedik el.

bama.hu

Fotó: Huszár Márk

Nincs autóm, így általában vonattal utazom haza a szüleimhez. Rengeteg előnye van, viszont mindenki tudja, hogy a késések szinte már napirenddé váltak, ami jócskán rontja az utazás élményét. Így történt legutóbb is. Talán két állomást mehettünk, amikor a kalauz szólt, hogy fél­órás késéssel fogunk megérkezni a Keletibe, ezért előre is elnézést kért. Nyilván első, második, sőt harmadik hallásra is bosszantó tud lenni, hiszen nem egy embernek a csatlakozást kellett volna elérnie a fővárosban. Volt, aki ennek hangot is adott. Egy-két utas pedig a kalauzt pécézte ki magának, azonban olyan hangnemet ütöttek meg vele szemben, amit nem érdemelt meg. 

Lássunk tisztán! Nem ő tehet arról, ha leszakad a vezeték, vagy ellopják azt. A műszaki meghibásodáshoz sincs köze, sőt, amikor vadat gázol a szerelvény, ahhoz se köthető igazán a kalauz. Egy ilyen helyzetben inkább a türelmet kellene előnyben részesíteni, és nem egy ártatlan emberre rázúdítani a sérelmeinket. Hiszen gondoljunk csak bele, a kalauznak is van családja, a kalauz is szeretne időben hazaérni, szóval miért szabotálná a saját utazását? 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában