Postabontás

2023.02.20. 20:48

A gyalogosok sokszor szabálytalankodnak - hívják fel a figyelmet olvasóink

W. K:

Fotó: Oleg Elkov

- Ha egy buszmegálló két zebra között található, akkor talán az egyiket célba vehetnék a buszról leszállók. A Mecsek Áruház és a Konzum előtt is ez a helyzet – a megálló körül ott vannak a kijelölt gyalogátkelőhelyek felfestve, mégis az emberek a busz mögül kukucskálnak ki, majd amikor úgy ítélik meg, hogy tiszta a levegő, kocogásba kezdenek, megcélozva a szemközti járdát. Rendkívül balesetveszélyes. Nem kellene, csak néhány lépést tenni a biztonságos átkelés érdekében. Tényleg nem ér meg ennyit?! - írta egyikük. 

Más a fejhallgatók veszélyeire figyelmeztet. - Több zebra előtt ott a piktogram, hogy fejhallgatóval ne keljünk át, mert veszélyes. A figyelmeztetés sajnos sokakat nem érdekel. Ha viszont ezt a jelzést figyelmen kívül hagyják, akkor legalább a szemüket használják, mielőtt lelépnek az úttestre. Naponta tapasztalom, hogy mennyire figyelmetlenek a gyalogosok. Életveszélyes - adott hangot nemtetszésének olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában