A tavasz közeledtével egyre többen pattannak majd biciklire

2023.02.07. 13:14

A kijelölt kerékpárút helyett a sétáló utcát használják a bringások Pécs belvárosában – háborog olvasónk

Pécs és Villány között indokolt lenne egy kerékpárút kiépítése, a Pécs belvárosában lévő viszont feleslegesnek tűnik – írták olvasóink.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

– Közeleg a tavasz, ennek örömére egyre többen pattannak majd ismét kerékpárra. Szederkény és Belvárdgyula között csodálatos bicikliút épült, párhuzamosan az autóúttal – rendszeresen járok arrafelé sofőrként, de még senkit nem láttam tekerni ezen az útszakaszon. Azt is látom viszont, hogy a Kozármisleny-Újpetre-Villány vonalon, ha jó az idő, nagyon sokan bicikliznek, sokszor csapatokban. Itt viszont nincs kerékpárút, az autósok nem győzik kerülgetni a kerekezőket. Ha valahova, akkor erre az útszakaszra mindenképp indokolt lenne egy bicikliút építése, szintén párhuzamosan az autóúttal. Hely bőven lenne rá.

Más a pécsi belváros kerékpárforgalmával kapcsolatban tett észrevétel: –Kérem az illetékeseket, amint beköszönt a jó idő, legyenek kedvesek és végezzenek végre egy forgalomszámlálást a Mária utcában, és ezzel egy időben a párhuzamos Király utcában. Látni fogják, hogy a kijelölt kerékpárutat szinte senki nem használja, a bringások a sétálóutcát részesítik előnyben. Hogy ennek mi az oka, arról őket kellene megkérdezni. A Mária utcai kerékpársáv így teljesen felesleges – jelezte olvasónk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában