Túl van tolva?

2023.02.02. 17:16

A közelgő Valentin nap kapcsán megoszlanak az olvasói vélemények

Közeleg a Valentin-nap, amelynek kapcsán az olvasói vélemények megoszlanak. Van, aki fontosnak tartja, míg más szerint teljesen felesleges, a magyar kulturális hagyományoktól idegen ez az ünnep.

W.K.

Fotó: Hüvösi Csaba

- A Valentin-nap a rendszerváltás idején került be a magyar köztudatba. Addig csak amerikai filmekben találkoztunk a fogalommal. A virágboltosok, csecsebecséket árusítók megijedtek attól, hogy a nőnapot a többi munkásmozgalmi eredetű ünnephez hasonlóan eltörlik, de ez nekik óriási bevételkiesését okozott volna. Importálták hát ezt a magyar kulturális hagyományoktól idegen ünnepet. Számításuk bejött, az újgazdagok a hamburgerhez, hot-doghoz hasonlóan erre is rákaptak, ráadásul a nőnap sem ment ki a divatból. Én magam úgy gondolom, hogy a szeretteink tisztelete, megbecsülése nem köthető mások által önkényesen kijelölt alkalmakhoz, ennek mindennapos dolognak kell lennie minden férfi számára - osztotta meg véleményét olvasónk. 

Más a következőképp vélekedik: - Nem értem, hogy a Valentin-nap miért szúrja a szemét bárkinek is. Kedves ünnep, aki akarja megtartja, aki meg nem, annak nem kell róla tudomást vennie. Én például a családom minden tagjának kedveskedek ilyenkor egy egészen apró kis figyelmességgel. Szeretetem jeléül. Nincs ebben semmi kivetnivaló, én úgy hiszem - írta olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában