Postabontás

2023.02.25. 19:18

Sokkolták olvasónkat a postán: ha valaki idős, nem kell temetni

Megdöbbentő és egyben felháborító esetnek voltam a részese a minap az egyik pécsi postahivatalban - írja olvasónk.

Dunántúli Napló

Fotó: Gazdag Mihály

A csekkjeimet szerettem volna befizetni, amit meg is tettem, távozáskor azonban az ügyintéző egy tájékoztatót tett elém. Mint mondta, egy megtakarítási lehetőségről szól az iromány – ha érdekel, megtalálom a papíron az ügyintéző elérhetőségeit. 

Mikor kiértem a hivatalból, akkor olvastam el, hogy mi is adtak a kezembe: temetkezési célú életbiztosítás. Először annyira megrökönyödtem, hogy azt hittem, nem jól látok. Nem vagyok már fiatal, de ez azért nem jelenti azt, hogy a temetésemre készülök. Hogyan engedhető meg egy ilyen fokú tapintatlanság? 

Az ügyfél bemegy a csekkjeivel, és úgy jön ki, hogy felhívják a figyelmét arra: itt lenne az ideje a temetésre pénzt félretenni. Az eset nagyon megviselt. „Az voltam, ami vagy; az leszel, ami vagyok.” – ez a Horatius-idézet jutott az eset kapcsán az eszembe. Az idős emberek is voltak fiatalok, és az, hogy valaki megöregedett, nem jelenti azt, hogy a halálra készül. Jó lenne, ha ezt a Magyar Posta is elfogadná! 


Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában