„Zavarják a megemlékezők nyugalmát”

2023.02.10. 11:46

Semmi keresnivalójuk az autóknak a temetőben – írják olvasóink

,,Szüleim és nagyszüleim is különböző falvak temetőiben nyugszanak." - idézi fel emlékeit olvasónk.

W. K.

Fotó: Pesthy Márton

– A sírkertek mindegyikére az a jellemző, hogy kerítés öleli körbe, és a bejáratnál egy hatalmas kapu akadályozza meg, hogy bárki autóval behajtson. Nem lehet gépjárművel bemenni a temetőbe, falun ez a szabály. Nem értem, hogy Pécsett miért engedik, hogy az autók közlekedjenek a sírok között?! Ez zavarja a megemlékezők nyugalmát, balesetveszélyes - pláne a 20 km/órás sebesség -, és környezetszennyező – vélekedik olvasónk. 

Más a következőt írta: – Érdekelne, hogy a temetőben ki fogja mérni az autók sebességét? Mert ha a 20 km/óra a megengedett, akkor jó eséllyel lesznek, akik 30-cal, 40-nel haladnak, egy olyan úton, ami szerintem gyalogosok számára fenntartott kellene, hogy legyen. És balesetveszély szempontjából nem mindegy, hogy valaki 5 km/óra helyett megy 10-zel, vagy 20 helyett 40-nel. Kétlem, hogy tudnák bárhogy is ellenőrizni a sebességhatárok betartását. Vagy tévednék? – fogalmazta meg gondolatai egy másik olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában