Postabontás

2023.03.04. 21:11

A közlekedésben a láthatóság alapvető fontosságú - figyelmeztetnek olvasóink

Fotó: dreii

A zebrán átkelő gyalogosok, ha sötét a ruházatuk, este, éjszaka, hajnalban alig észrevehetők. Fontos, hogy a kerékpárosok is kivilágítsák a bringát - jelezték olvasóink. 

- Siklóson a rendőrség láthatósági mellényeket, kerékpár lámpa szetteket osztogatott a napokban, amit nagyon jó kezdeményezésnek tartok. Nem drága dolgok ezek, viszont akár életet is menthetnek.

 A gyalogosoknak fontos tudniuk: fekete ruházatban nem látszanak a sötétben, pláne, ha még az eső is esik. Nem az autósok látásával van a gond, hanem a fényviszonyok nem megfelelők a legtöbb gyalogátkelőnél. Egy fényvisszaverő csík a kabáton máris segítene - tette szóvá egy olvasónk. 

 

Más a kivilágítatlan kerékpárok miatt panaszkodik. - Az hagyján, hogy az Ifjúság úton a minap egy kerékpáros miatt akadozott a forgalom - ott fut a bicikliút, de a bringás inkább az autóutat választotta. Ami önmagában is dühítő. Az pedig, hogy már javában sötétedett, és se elöl, se hátul nem volt lámpa a kétkerekűn, nagy bátorságra, de inkább vakmerőségre vall. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában