A szélvihar sem segített

2023.03.29. 13:14

A lomtalanítás után után halomban áll a szemét a pécsi utcákban – mérgelődnek olvasóink

Itt a tavaszi lomtalanítás ideje, ennek kapcsán az olvasói panaszok is sokasodnak.

W. K.

– Ablakkeret, törött üveggel, szilánkok, szemét, üres festékes vödör – ez a látvány fogadott Pécs belvárosában a Hungária utca 24 előtt, lomtalanítás után. Mindez nekitámasztva a nemrég felújított lábazattal rendelkező ház homlokzatának. Kértem a kedves lakótársat este, hogy reggel takarítsa el a mocskát, amit nem visznek el, mert a vonatkozó előírások szerint ezek a holmik nem tehetők ki a lomtalanítás alkalmával se a kuka mellé. A szemét most ott hever a járdán, a lábazat pedig lehorzsolva

 – adott hangot nemtetszésének olvasónk. 

Más a következőt fogalmazta meg: – A hétfői szélviharban csak úgy repkedtek a kukák mellé kihelyezett lomok a Petőfi utca környékén. Valamilyen műanyagból készült fedelet éppen elém fújt ki az útra a szél. Nem sokon múlt, hogy az autómnak csapódjon. Persze nem lehet effajta extrém időjárásra felkészülni, de talán érdemes lenne megkövetelni, hogy a kukák mellé kerülő lomokat dobozolja be mindenki. Már csak azért is lenne ez szerencsés, mert a lomtalanítás előtti napokban nem nézne ki úgy az éppen sorra kerülő városrész, mint egy szeméttelep. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában