Postabontás

2023.03.08. 19:06

A piacnak lenne létjogosultsága - véli olvasónk

W. K.

Ki tudna fenntartani még egy piacot? – tette fel a Postabontásban a kérdést egy olvasótársam. Nos, én pedig azt szeretném megkérdezni, hogy a kertvárosit, az uránvárosit ki tartja fenn? Ezekhez hasonlóan lehetne a Budai vámnál is működtetni egyet, ha épülne.
Mi, a keleti városrészben élők évek óta kérjük, hogy alakítsanak ki itt is egy kisebbfajta vásárcsarnokot, félig fedett piacot. A Budai vámnál bőven lett volna hely is egy ilyen létesítmény számára. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy minden reményünk szertefoszlott, legalábbis a helyszínt illetően. A benzinkút melletti területet elkerítették, de arról, hogy mi épül itt, a városrészben élőknek nincs semmilyen információja. Nem tudjuk, hogy kié volt a terület, azt ki vásárolta meg, és mi az, ami ott épül.

Amikor korábban több fórumon is jeleztük az önkormányzat felé, hogy piacot szeretnénk, hasonlót ahhoz, mint ami Kertvárosban, vagy Uránvárosban található, soha, semmilyen választ nem kaptunk a felvetésre. Soha, senki nem indokolta meg, hogy miért nem terveznek ide egy ilyen létesítményt. Most meg azzal kell szembesülnünk, hogy valami épül, de fogalmunk sincs, hogy mi lesz az. A híresztelések szerint gyorsétterem kap itt helyet, de ez az információ csak pletykaszinten járja be a környéket.
Szeretnénk tehát megtudni: mi az oka annak, hogy a keleti városrész nem kap piacot, és mi az, ami épül a Budai vámnál?

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában