Postabontás

2023.03.21. 13:14

A szemétgyűjtők körüli kaotikus állapotokra panaszkodnak olvasóink

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

- Nagyon szeretném megtudni, hogy Pécsett, a Szántó Kovács János utcai szemétgyűjtő konténerek mellett miért halmozódik fel rendszeresen mindenféle hulladék. Általában lomokat lehet ott látni, ami nem épp szívderítő. Hogy kerülnek ezek oda? Ha jól tudom, a szállítók csak a kukákat kötelesek kiüríteni, ami azok mellett található, annak elvitele nem a feladatuk. Akkor viszont büntetni kellene a környezetet ily módon csúfítókat - adott hangot véleményének egy olvasónk.

Más a következőket fogalmazta meg a témában: - A szemetesedények teteje Kertváros-szerte tárva nyitva. Be se lehetne csukni sok helyen, olyan sok bennük a hulladék. Nem kell azon csodálkoznunk, hogy ellepik a városunkat a varjak, illetve, hogy a rókák is előszeretettel látogatják a lakott részeket. Ha nem elegendő a kukák kapacitása, akkor több szemetes kihelyezésére kellene kötelezni azokat a lakóközösségeket, ahol rendszeresen túllépik  a rendelkezésre álló űrtartalmat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában