Postabontás

2023.03.12. 19:06

A varjak ellen valamit tenni kellene - vélekednek elkeseredett olvasóink

Évek óta gondot jelentenek a varjak, a hír szerintem nem újdonság a pécsiek számára.

W. K.

Fotó: Czinege Melinda

A kertvárosi kiserdő kivágását követően öltött egyre nagyobb méreteket a probléma: először csak mi, kertvárosiak szembesültünk azzal, hogy a varjak, élőhelyük felszámolását követően a panelek közé költöztek. Aztán a madarak egyre szaporodtak, és a város egyéb pontjait is elözönlötték. Talán a belváros még az egyetlen olyan hely, ahol nincsenek tömegesen jelen, de szerintem nem kell sokat várni, hogy oda is fészkeljenek. 

Évek óta figyelem a folyamatokat, így tisztában vagyok azzal, hogy a fészkeket a téli időszakban szokták leverni, amikor a lombozat nem zavarja a munkálatokat, illetve, hogy a költési időszakban, azaz február közepétől április végéig csak a fészekkezdemények eltávolítására van lehetőség.

Érdekelne, hogy idén mit tett eddig a városüzemeltetés annak érdekében, hogy a rengeteg varjútól megszabaduljunk. Kíváncsi lennék arra, hogy télen foglalkoztak -e ezzel a kérdéssel, illetve arra is, hogy most, a költési időszakban terveznek- e beavatkozást, vagy hagyják, hogy a madarak újabb és újabb fészkeket építsenek, ellepve a város egészét. 

Kertvárosban élek, garázsom nincs. Többek közt ezért aggódom. Mert az, hogy a varjak károgására ébredünk, talán még megszokható. Az, hogy hordják szét a szemetet a kukákból, már kevésbé. Az pedig, hogy nem tudok úgy elindulni reggelente, hogy ne kelljen hatalmas ürülékkupacot az autómról letakarítani, kifejezetten dühítő. A ponyva se jelent megoldást, hiszen ha azt piszkítják össze a madarak, ember legyen a talpán, aki le tudja szedni az autóról úgy, hogy közben ne szennyezzen be mindent maga körül. 

A varjak problémáját egyszer és mindenkorra meg kellene oldani végre. Kíváncsian várom a városüzemeltetés milyen intézkedésekkel rukkol elő idén. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában