„Idegőrlő”

2023.03.24. 20:34

Az önkiszolgáló pénztárakkal sokaknak meggyűlik a baja – panaszolják olvasóink

W. K.

Fotó: Huszár Gábor

– Nem csak az idősebbeket frusztrálják az önkiszolgáló kasszák. Feszültté tesz, ha használom. Mert sietnék, de keresgélnem kel az ábrák közt, hogy a kosárban lévő péksütit megtaláljam. És ha mindez nem lenne elég, miután a blokkot belegyűrtem a zsebembe, és két tele szatyorral a kezemben indulnék ki az autómhoz, a parkolóba, egy sorompó állít meg. Amely csak akkor enged szabad utat, ha a blokkomon lévő vonalkódot beolvassa. Ami szintén nem egyszerű procedúra: előkeresni a zsebből, majd megtalálni a megfelelő távolságot, hogy érzékelje a masina papírfecnin lévő információkat. Idegőrlő – írta egy olvasónk. 

Más szerint a többszöri pakolás miatt nehézkes az automaták használata. – Bepakolok a polcról a bevásárlókocsiba, majd rápakolok az automata pénztárgép megfelelő felületére, a vonalkódok beszkennelése után. Majd ha végeztem, onnan pakolás a szatyorba, majd a csomagtartóba. Pontosan eggyel többször kell mindet rakosgatni, mint a hagyományos kasszáknál, ahol a pénztárszalagról rögtön mehetnek is az áruk a szatyorba. Ez is körülményesebbé teszi a gépek használatát – jelezte olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában