Biztos, hogy verseny ez?

2023.03.20. 20:57

Ember legyen a talpán, aki az árak között eligazodik ebben az időben

Nehezen igazodnak el az árak alakulásán - panaszolják olvasóink.

W.K.

Fotó: Vémi Zoltán

Az infláció mellett az üzletláncok közötti verseny is bonyolítja dolgukat.

Lassan már valamennyi hipermarket beszáll a vásárlók vonzását célzó árversenybe. A kérdés: mi változott az elmúlt hónapokban? Miért tudnak olcsóbban adni egyes élelmiszereket? Ráadásul nem is kicsit olcsóbban. Egyébként az, hogy milyen óriási különbségek vannak az árak között, ahogy karácsony előtt, most, húsvét közeledtével is tapasztalhatjuk. Télen a szaloncukrok árai közt volt több száz forintos eltérés, most a tojás, vagy húsvéti nyúl alakú édességekkel hasonló a helyzet. Nagyon alaposan körül kell nézni, mert sokat lehet spórolni egy kis utánajárással.

Érdekes dolog az üzletek árversenye. Sok vásárlót be lehet vonzani, ha mondjuk olcsón kínálják a sajtot. Ha van a gondolákban. Viszont érdemes megnézni, hogy több más termék ára még mindig felfelé mozog, holott a legfrissebb gazdasági jelentések már nem feltétlenül indokolnák az ilyen mértékű drágulást. Nem inkább arról van szó, hogy az úgynevezett mágnestermékek olcsóságát ilyen módon kompenzálják?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában