Postabontás

2023.03.13. 19:21

Ne költözz csendes zsákutcába! - figyelmeztet olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: M2020

Ne költözz oda, ahol akár egy üres telek is van, ahol a szomszédaid nem fiatalabbak nálad legalább húsz évvel, különben egyszer csak azon kapod magad, hogy se zöld, se csönd, se családi házak. 
Adott egy dűlő, egy zsákutca, kertes-családi házas övezet, ami két védelmi zónába is esik; település- és vízvédelmi zóna. Ahová a jelenleg hatályos építési szabályzat szerint nem lehet elhelyezni társasházat. Az itteni lakosok sem akarják, 2007 óta kétszer akadályozták meg társasházak felhúzását. Holott 2007-ben még az építési szabályzat lehetőséget adott rá, de maga a városvezetés is belátta, hogy itt a társasház eltúlzott, túl nagy forgalommal, zajjal, szennyezéssel járna, ráadásul a település arculatába sem illeszkedik. 

Erre jön 2022-ben egy vállalkozó, 3 lakásos társasházat épít egy fele olyan széles telekre, mint a megkövetelt legkisebb telekszélesség. Egyszerűsített építési eljárás szerint építhet. 
Mi bejelentettük. Állítólag meg kell várni, amíg fölépíti, majd utána pereskedhet a közvetlen szomszéd. És mi? A zsákutca többi lakosa? A ház még nem kész, de már az utca összes családi háza fölé magasodik, közel-távol minden házból ez látható a hegyvonulat zöldje helyett, és minden lakásba ez a monstrum pofátlankodik be az elkövetkező években, hacsak nem… 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában