Postabontás

2023.05.05. 12:15

A nemrég megszüntetett 44-es helyi járat sok belvárosban élőnek hiányzik

Olvasóink többnyire panaszaikkal keresnek fel minket a témával kapcsolatban.

W.K.

Fotó: Dunántúli Napló

- Amióta a pécsi Széchenyi téren a buszforgalom megszűnt, azóta nincs a városban észak-déli irányú összeköttetés, a belvárosban élők számára. Ezért volt sokunknak nagy segítség a 44-es járat. Ami megszűnt, így marad a drága taxi. Aki nem tudja megfizetni, viszont idős, nem tud sokat sétálni, cipekedni, és nincs családi segítsége, kénytelen a négy fal közé zárva élni. Én is a kisebb buszok indítását támogatnám, reméljük, az illetékesek meghallják a panaszokat! - írta egy olvasónk. 

Más a következőt panaszolta: -  A 44-es busz megszüntetése sokunkat érint érzékenyen. A Lánc utcai rendelőintézet például a busszal könnyen megközelíthetővé vált – oda taxival eljutni a belvárosból is komoly költség. A vásárcsarnokból hazafelé is segítséget jelentett a 44-es. A teli szatyrokkal onnan most nem tudunk másképp, csak taxival hazajutni. Lehet, hogy nem volt tömeg a megszüntetett helyi járatokon, de az biztos, hogy akik használták, azoknak nagyon nagy szükségük van rá. Kisbuszok jelentenék szerintem is a megoldást, ahogy azt a Postabontásban olvastam. Az se baj, ha nem közlekednek sűrűn. Csak legyen lehetőségük a belvárosban élőknek is tömegközlekedéssel eljutni oda, ahová szeretnének. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában