Postabontás

2023.05.19. 19:30

Börtönt érdemel az ittas vezető - véli olvasónk

Két dolog van, ami nagyon bosszant: az ittas vezetés és a vezetés közbeni sms-ezés, illetve telefonálás.

Fotó: Max4e Photo

Szokták mondani, hogy minden rendelet annyit ér, amennyit betartanak belőle. Pár éve lépett életbe, hogy az ittas vezetőknek elveszik a jogsiját. Történt változás? Nem. Ugyanúgy vezetnek jogosítvány nélkül, mintha semmi sem történt volna. Ugyanígy a mobilozók esetében is: amikor lehetőség van a kihangosításra, akkor se élnek vele, inkább kockáztatják saját és mások testi épségét. 

Szigorúbb büntetést kellene alkalmazni. Ittas vezetésnél első alkalommal 100 ezer forint büntetés és 2 évre elvenni a jogosítványt. Második esetben 500 ezer forint és 1 év letöltendő börtön, és ez így hatványozódna egyre szigorúbban. Ennek talán lenne visszatartó ereje. 

Ugyanígy kellene eljárni a mobilozókkal szemben is, csak azokat nehezebb tetten érni. De valamit kellene tenni, hogy ne legyen ennyi szabálytalankodó és ebből kifolyólag baleset az utakon. 

K. T. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában