Postabontás

2023.05.28. 07:40

Kígyók lepték el a kerteket - szörnyülködik olvasónk

Az Éger-patak párhuzamosan folyik a Magyarürögi úttal. Ennek egy részét az út mentén rendbe tették, a kertek mögött található, kevésbé szem előtt lévő szakasszal viszont senki nem foglalkozik. Áldatlan állapotok alakultak ki az évek folyamán - olvasható a levélben.

w. k.

Forrás: Wikipedia

Méteres a gaz a patak medre körül, hatalmas bodzabokrok is nőttek az elhanyagoltság következtében, a vízfolyás pedig tele van szeméttel. PET-palackok, hungarocell-ládák, és mindenféle hulladék, ami elképzelhető – mindezek lassan gátat képeznek a vízben, ami azért problémás, mert egy nagyobb esőzés esetén a kertjeinket emiatt elöntheti a víz. Rettegünk minden alkalommal, amikor hirtelen lezúduló esőt jósolnak az országnak erre a részére.

Itt gondozott házak, tisztán tartott udvarok, rendben tartott, ápolt kertek találhatók. Viszont mindennek a környezete siralmas képet fest, mert a patak tisztán tartásával és a partszakasz rendbetételével nem foglalkozik senki. Volt példa arra, hogy mi, itt lakók kaszáltuk a meredek patakpartot, most azonban, mivel többségünk már idős, nem tudjuk a munkát elvégezni, ami egyébként nem is a mi feladatunk lenne.

A helyzet mostanra tarthatatlanná vált: kígyó- és kullancsteleppé vált a környékünk a gazos zöldterület miatt. A minap is több kígyót találtam a kertemben, és ennyi kullancs még soha nem volt errefelé, mint most. Ha le lenne kaszálva a patak partja, ezek a problémák vélhetően megszűnnének, vagy legalábbis nem lennének ennyire súlyosak. Amikor a kert végéből rápillantok a területre, a sírás kerülget, hiszen lehetne ennél sokkal szebb is a környezetünk. Csak, hát gondoznia kellene annak, akinek ez a feladata. 

Kérem az itt élők nevében az illetékeseket, hogy tartsanak helyszíni szemlét,  hogy itt valamit tenni kellene. Kétkezi munkaerő nem is elég, meggyőződésem, hogy már csak gépek bevetésével lehet rendezni a kialakult állapotokat.
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában