Olvasónk háborog

2023.05.11. 20:18

Mikor szűnik már meg a buszmegállókban a dohányzás?

A buszmegállókban dohányzókat szigorúan büntetni kellene - vélik olvasóink.

W. K.

Fotó: Daniel Beran

- A buszmegállókban a tiltás ellenére is nagyon sokan dohányoznak. És a csikket még véletlenül se a kukába dobják, kínosan ügyelnek arra, hogy ha jön a busz, azt a földre dobják, és ott is hagyják. A "Gazdálkodj okosan!" című társasjáték jutott ennek kapcsán eszembe. Emlékszem, volt olyan állomás, ahol 10 forintot kellett fizetni azért, ha a játékos szemetelt. Akkoriban ebből a pénzből 20 gombóc fagyit lehetett vásárolni. Átültetve a játékot a valóságba: most, egy gombóc 500 forintba kerül. Ennek a húszszorosa kellene, hogy legyen a csikkeket eldobálók büntetése. Lehet, hogy mégis megtalálnák a kukát inkább a szemetelők - osztotta meg véleményét olvasónk.

Más is a szigorú büntetésben látja a megoldást. - Nem tudok úgy várakozni a buszmegállóban, hogy ne fújná valaki a füstöt a közelemben. Bírságot szabott már ki emiatt valaha a közterület-felügyelet? Vagy csak létezik egy előírás, aminek betartatásával senki nem foglalkozik? - tette fel a kérdést előfizetőnk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában