Postabontás

2023.05.09. 20:39

Nem a hetven éven felüliek okozzák a legtöbb balesetet - vélik olvasóink

Nincs szükség semmilyen szigorításra - nem a hetven éven felüliek okozzák a legtöbb balesetet - vélik olvasóink.

W.K.

Fotó: Perfect Wave

- Tavaly múltam hetven, naponta vezetek, a munkahelyemre jövök-megyek. Tehát aktívan élek, még évekig szeretnék dolgozni, és ehhez számomra az autó nélkülözhetetlen. Nem igaz, hogy az idősek okozzák a legtöbb balesetet. A rutintalanság sokkal több veszélyt rejt magában. Nem kell az időseket vegzálni, nincs szükség a jogosítványok meghosszabbításánál semmilyen szigorításra - írta egy olvasónk. 

Más a következőképp vélekedik: - Ismét terítéken az idősek és az autóvezetés. Szerintem a családtagoknak van ebben felelőssége. Ha úgy látják, hogy az idősödő szülők, nagyszülők kevésbé jól vezetnek, mert a reflexeik eltompultak, jelezzék nekik az észrevételt, beszéljék át ennek veszélyeit, segítsék az időseket abban, hogy tudjanak anélkül is közlekedni, hogy a volán mögé ülnének. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában