Postabontás

2023.05.03. 20:18

Rengeteg felesleges csomagolóanyagot használunk - vélekednek olvasóink

Túl sok felesleges csomagolóanyagot használunk, az eldobható csomagolás kifejezés pedig félrevezető - jelezték észrevételeiket olvasóink.

w. k.

Fotó: Török János

- Minimum tisztítótűzre, de talán pokolra is ítéltetném azt a kereskedelmi szakembert, aki bevezette az „eldobható csomagolás" kifejezést. Eldobható nincs, egyszer használatos lehet, de azt hulladékgyűjtőbe kell dobni akár otthon, akár az utcán. Gondolom, otthon mindenki vigyáz, az utcán meg lazít. Ne csak otthon tartsuk be a tiszta környezetre vonatkozó szabályokat! - fogalmazta meg véleményét olvasónk. 

Más úgy véli, hogy alaposan át kellene gondolni a csomagolások mikéntjét. - A TeSzedd akciók idén is megmutatták, hogy milyen rengeteg szemetet halmozunk fel a környezetünkben. Amit elősegít sajnos az, hogy nagyon sok felesleges csomagolóanyagot használunk. Kis joghurtos flakonok műanyagban, és pluszként papírba csomagolva. Pizza nájlonban és papírdobozban egyszerre. Virsli, 10 deka felvágott műanyagban. Gusztusos, praktikus, de nem környezetbarát - adott hangot nemtetszésének olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában