Postabontás

2023.05.29. 19:47

Varjak hordják szét a szemetet Kertvárosban - bosszankodik olvasónk

A Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium környékén sétálva botránkoztam meg milyen szemetes a környék.

bama.hu
 

Ezen a részen több köztéri kuka is található, amik körül mégtöbb szemét hevert. Gondoltam is magamban, hogy lehetnek ilyen fajankók az emberek, hát miért jó ez nekik?! Aztán hamar meg is érkezett a megfejtés, ahogy sétáltam az egyik kukából kiröppent egy varjú, szájában a zsákmányával. Ketten is voltak, felválta ugrottak felfedezésre a kincsesbányájukba. Ami nem kellett már, vagy mégsem bizonyult jó fogásnak, azt otthagyták a járdán. 

Kivételesen nem az ember szemetelt, de mit teszünk ez ellen? Elvégre, nem várhatjuk szerencsétlen madártól, hogy megértse, amit a legtöbb, de még mindig nem az összes embernek sikerült, hogy szemetelni rossz dolog. Én nem értek egyet az állatok irtásával, hacsak nincs veszéllyel más fajokra. Mi vagyunk az okosabbak, nekünk kell a bosszantó magatartás ellen tenni úgy, hogy közben nem válunk ragadozó állattá. Például kézen fekvő megoldás lenne ezekre a kukákra is tetőt szerelni. Utána újra az emberen múlik, hogy tegyen a környezetéért, és becsukja azt.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában