Postabontás

2023.06.07. 19:30

A postán újságot már nem árulnak - sajnálkozik olvasónk

W. K.

Fotó: Karnok Csaba

Az uránvárosi postán a minap megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem lehet kapni semmilyen újságot. Ki van írva, hogy az újságárusítás megszűnt. Más postahivatalt nem kerestem fel, így nem tudom, hogy valamennyi esetében bevezették -e ezt, de tulajdonképpen nem is ez a lényeg. Maradjunk az uránvárosi példánál: mindent lehet ott kapni, csokoládét, cukorkát, gyerekjátékokat. De mostantól újságot, azt nem. Pedig szerintem a napilapoknak, hetilapoknak, magazinoknak, rejtvényújságoknak, stb. sokkal inkább helye lenne a postahivatalban, mint az egyéb, szerintem kacatoknak. 

Én szeretem a lapokat kézbe fogni. Nincs internetem, mert ki nem állhatom, hogy számítógépen olvassak bármit is. Biztos vagyok abban, hogy nem vagyok ezzel egyedül - sokan vagyunk, akik papíralapú kiadványokat szeretünk lapozgatni. Lassan ott tartunk, hogy hipermarketekben lehet csak hozzájutni az újságokhoz. Ami azért nem jó megoldás, mert körülményes. Ha bemegy az ember egy nagyobb üzletbe, biztos, hogy nem végez olyan gyorsan a vásárlással, mintha a postán, célirányosan venné meg az újságot, amit szeretne. És régebben voltak újságosbódék - ezek szinte kivétel nélkül bezártak. De miért? Persze az építmények ott maradtak, üresen tátonganak, és csúfítják a városképet. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában