Postabontás

2023.06.07. 11:00

A zöldterület gondozása a tulajdonos feladata - vetik fel olvasóink

A családi házak előtti járda és a zöldterület gondozása a tulajdonos feladata, bőven tapasztalni hiányosságokat ezen a téren - osztották meg tapasztalataikat olvasóink.

w. k.

Fotó: Máté Krisztián

- Pécsett a régi Kertvárosban jártam a minap  - több utcát is érintettem, és azt láttam, hogy vannak házak, amelyek előtt tiszta a járda, szépen gondozott a zöldterület, szép virágok díszítik, de sajnos vannak gazos részek is. Ahogy télen a síkosságmentesítésről, úgy az év egyéb időszakaiban a járdák és környezetük tisztán tartásáról tudomásom szerint az ingatlantulajdonosnak kell gondoskodnia. Érdekelne, hogy mi történik, ha valaki a kötelezettségének nem tesz eleget. Ellenőrzi ezt egyáltalán valaki? - vetette fel a kérdést olvasónk. 

Más a házak falából, tövéből kinövő gaz kapcsán fogalmazta meg a következőket: - A belvárosban sétálgatva azt láttam, hogy a házak falából nagyon sok helyen nő ki a gaz. Néhol, ránézésre, a hatvan centis magasságot is eléri. A városüzemeltetésnek szerintem nincs annyi embere, hogy ezt a problémát orvosolja. De nem is feltétlenül az ő feladatuk szerintem - akkor kellene ezeket a gyomokat kiszedni, amikor még egészen kicsik. Ha a ház tulajdonosa észleli, hogy kezdődik a gazosodás, nem tartana semeddig kimenni, és kihúzni a növénykét. Nem gondolom, hogy ennyit ne lehetne megtenni. Most már sokkal nehezebb megszabadulni a gaztól.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában