Közös útkeresés

2023.06.01. 16:40

Figyelni kell a mopedesekre! - figyelmeztetnek olvasóink

A mozgáskorlátozottak által használt elektromos mopedek, ha menetiránnyal szemben közlekednek, veszélyt jelentenek - osztotta meg tapasztalatai olvasónk.

W. K.

- A mozgáskorlátozottak által használ elektromos mopedekből egyre több jár az utakon. A járdát a sok kátyú miatt nem tudják használni. Ahol nincs kerékpárút, ott a jobb oldalon, az út szélén haladnak. Ezzel nem is lenne különösebb gond. De amikor a városon belül egyszer csak azt látom, hogy velem szembe közlekedik egy ilyen elektromos jármű, akkor azért kikerekednek a szemeim. Hiába megy az út szélére húzódva, akkor is rendkívül veszélyes. Kerekesszékes fiatalembert is láttam már hasonlóképp, menetiránnyal szemben haladni az úton. Csak ismételni tudom: Balesetveszélyes - írta olvasónk.

 Más a mopedet használóként fogalmazta meg tapasztalatait: - Pécsett a járdák olyan rossz állapotban vannak, hogy még gyalog is nehéz lenne közlekedni rajtuk, nemhogy kerekes­székkel. Nagyon sok helyen a villanyoszlopok a járda közepén állnak, így lehetetlen elférni mopeddel, vagy kerekesszékkel. Ha pedig nem lámpaoszlop, akkor kátyúk, vízelvezetők teszik lehetetlenné a haladást. Kényszerűségből közlekednek tehát a mozgáskorlátozottak az úttesten - fogalmazta meg gondolatait előfizetőnk. 
Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában