olvasói levél

2018.05.21. 10:00

A gödröt hiába tömik, új út kell!

Olvastam a minap a DN sms rovatában a Galagonya dűlőben található hatalmas kátyúval – ami inkább gödörnek nevezhető – kapcsolatos panaszt - írja egyik olvasónk.

Én már több mint húsz éve levelezek tanáccsal, önkormányzattal, polgármesteri hivatallal – eddig sajnos eredménytelenül. Mikor ide költöztünk, közvilágítás sem volt. Ezt is úgy sikerült megoldani, hogy az akkori önkormányzati képviselő saját pénzügyi keretéből segített kettő armatúrát finanszírozni. Egészen addig zseblámpával jártunk esténként. A kertünk végénél van a közigazgatási határ, tehát mikor ideköltöztünk, akkor is városnak minősült a terület közigazgatásilag, mégsem volt közvilágítás. Visszatérve az úthoz. Tértivevényes levelek tömkelegét őrzöm lefűzve – ez az elmúlt húsz év termése. A legutóbbiakat már elektromos formában küldtem az illetékeseknek. Érdemi válasz még sehonnan nem érkezett. Az út meredeksége miatt semmilyen darálék nem jó megoldás, mert az első eső lemossa. Ez már kétszer meg is történt. Megemelték az utat harminc centiméterrel, újrahasznosított aszfalt darálékkal. Ennek az lett az eredménye, hogy a víz befolyt a kapunkon, mivel mi vagyunk az úton a legalacsonyabb helyen. Tudvalevő, hogy a víz felfelé nem folyik, csak a legalacsonyabb pont felé. Kellett betonoznom a kapu elé egy harminc centiméteres beugrót, hogy megakadályozzam a vízbefolyást. Valakinek a kútja is túlfolyik, ha sok az eső, és télen korcsolyapálya keletkezik. Nyáron, mikor mindenhol száraz minden út, nekünk sárban kell közlekednünk. Itt, csak ezen a 100-150 méteres szakaszon a szilárd útburkolat lenne a megfelelő. A Biokom azt írta, ők nem kompetensek anyagi okok miatt, kérésemet jelezzem a polgármesteri hivatalnak. Megtettem, kaptam egy visszaigazolást. Írtam a polgármester úrnak is, onnan is kaptam visszaigazolást. Válasz azonban még onnan sem érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában