postabontás

2018.08.17. 18:20

Ártalmas a klíma a boltban – véli levélírónk

Egy idős olvasónk a légkondit okolja azért, hogy megbetegedett.

DN

A nyári hónapokban jóval több fényképezőgépet, légkondícionálót és lapostévét vásárolnak a magyarok

Egy sokakat érintő problémára szeretném felhívni a figyelmet, bízva abban, hogy valaki tesz is valamit a megoldás érdekében. Idős asszony vagyok, rendszeresen járok bevásárolni. Hipermarketekbe, kisebb üzletekbe – attól függően, éppen mire van szükség a háztartásban. A nagy hőségben nálam se állt meg az élet – mint korábban is tettem, jártam különféle boltokban. Most pedig betegen fekszem itthon. Aminek az oka nem más, mint egyértelműen a légkondícionáló.

Pontosabban annak mértéktelen használata. Mert mi történik az emberrel a kánikulában? Utazik a buszon, majd gyalogol a 35 fokban, majd betér egy üzlethelyiségbe, ahol legalább tíz fokkal hidegebb a hőmérséklet. Ott eltölt 10–15 percet, majd vissza a hőségbe. Rosszabb esetben a pénztárnál a sorban várakozva éppen a vevőre fújja a jéghideg levegőt a klíma. Nem is kell több ahhoz, hogy megfázzon az ember, aminek aztán akár tüdőgyulladás is lehet a vége, főként a gyengébb immunrendszerű vásárlók esetében. Babakocsiban kisgyerekeket életveszély például boltokba bevinni ilyen körülmények között. Erre vajon miért nincs előírás? Hogy milyen hőmérséklet a megengedhető és mi az, ami már veszélyes az emberi szervezetre?!

Címkék#levél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában