vélemény

2018.08.15. 16:10

Múzeum a Rózsakertben?

Pécs lakosságának többsége a Rózsakertet eredeti formájában szeretné visszakapni.

bama.hu

Pécs püspöke is belátta, hogy nincs értelme szembe menni a város elsősorban időskorú lakosságával akkor, amikor a nagy többség a Rózsakertet eredeti formájában és rendeltetésének megfelelően szeretné visszakapni. A nosztalgia nagy úr. A püspök úr nem pécsi, nincs igazán kötődése, a város régi életét ebből kifolyólag nem ismerheti. Amit szeretne létrehozni a Rózsakert helyén, az nem igazán az, amit mi, „tükék” szeretnénk, de még mindig jobb, mint az angolpark.

Az embereknek ugyanis nem angolparkra van szükségük, hanem egy élőzenés, patinás szórakozóhelyre, ami volt hajdanában a Rózsakert. Angolparknak pedig ott van az Angster park vagy püspökvár.

Volt egyébként egy javaslat, amely talán azért lenne megfontolandó, mert Pécset a bányászat tette naggyá, és mert Magyarország legnagyobb bányász városa volt a település. A Rózsakert esetében a bányászati múzeum közelségét ki lehetne használni, ráadásul onnan a nagyobb gépek kiszorultak, szerintem ezeket kellene a kertben elhelyezni. Miközben a körülöttük lévő asztaloknál a vendégek szórakoznak, egyben speciális múzeumi látogatáson is részt vehetnének. Mint történik ez például a németországi Gelsenkirchenben. A hely neve is változhatna: egyházi tulajdonú ingatlanról lévén szó, lehetne például Szent Borbála rózsakert a neve.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában