olvasói levél

2018.05.21. 18:00

Nem reális a parkolás ellenőrzése

Beállok a parkolóhelyre, magamhoz veszek 150 forint aprót (ez pont elegendő fél órára) és megyek a nagyjából 15 méterre lévő automatához.

Megváltom a jegyet, visszamegyek a kocsihoz. Addigra már ott van két parkoló ellenőr, akik dolgukat jól végezve már le is fényképezték a kocsimat. Mutatom a megváltott jegyet, kérdezve (mivel már harmadszorra járok így): nem lehetne ilyenkor esetleg odanézni az automatára – ami hangsúlyozom, mindössze 15 méternyi távolságra található az autómtól –, hogy vált-e valaki jegyet, vagy mondjuk már jeggyel a kézben jön a kocsihoz? Mire a felvilágosító válasz a következő: az autósnak kell odamennie az ellenőrökhöz, és mondani, hogy éppen most megy jegyet váltani.

Ezúton üzenem az érintetteknek: az áruházban sem kell odamenni a biztonsági őrhöz bejelenteni, hogy megyek majd a pénztárhoz fizetni. A rendőrhöz se kell odamenni az utcán és tájékoztatni arról, hogy csak sétálgatok, nem akarok sehová betörni. Az ellenőrzést meg körültekintően kell végezni, életszerű helyzetekhez igazodva. Hiszen ha még esetleg nekik is lenne igazuk, de én épp pénzt dobálok az automatába, nehezen tudok ezzel egy időben hozzájuk is odaszaladni, jelezve, hogy éppen fizetek. Kérdés: mi történik akkor, ha messzebb (számomra ugyanis eléggé nehézkes a járás) van az automata és az ellenőrök már elmentek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában