postabontás

2019.04.24. 14:00

Veszélyes a Búza tér környéke – véli olvasónk

Pécsen a Király utca vége–Lánc utca–Búza tér–Felsővámház utca eleje térségében az elmúlt időszakban a közbiztonság jelentősen romlott, a helyzet szinte napról napra egyre rosszabb – kezdi levelét olvasónk.

bama.hu

Többször jeleztük a rendőrségnek, a közterület-felügyeletnek a problémákat, ám a helyzet nem javult. Sőt, csak egyre fokozódik. Látom a hírekben, hogy pár napja megvertek és kiraboltak egy 15 éves fiút a környéken. Keresik az elkövetőt.

Akkor íme még néhány eset az elmúlt időszakból: húsvétvasárnap reggel 6 órakor arra ébredtünk, hogy valaki tombol a téren. Mire leértem és hívtam a rendőröket, addigra éppen pofán vert három békés fiatalt az illető és elszaladt a Lánc utca felé. A srácok üvöltözésére visszatért 5–6 cimborával, és újra elverte volna őket, ha nem futnak el. Én hívtam a rendőröket, akik nagyjából 25 perc után értek ki. Sikerült a helyszínen tartani a sértetteket is. Közben üvöltve megfenyegettek engem is, hogy megölnek, ha rendőrt hívok.

Két hete szombaton reggel szintén én hívtam a rendőröket, mert úgy láttam, hogy drogot osztanak egy autóból a tér közepén. Kijöttek a járőrök kb. 15–20 perc után. Persze nem találtak semmit. A leadott rendszám ellenére a parkolóban az autót is alig. Nagyjából fél éve egy szintén itt lakó barátom 15–16 éves fiát rabolták ki a Király utca végén lévő parkolóban. Körülbelül 1–1,5 éve a térfigyelő kamera alatt késsel fenyegetett egy hajléktalanokat terrorizáló férfi. És ezek csak olyan ügyek, amikről én tudok, vagy amelynek részese voltam. Mennyi lehet még, ami nem is derült ki, vagy nem jelentették?

Elszaporodtak a pincefeltörések, betörések, lopások. Meg lehet kérdezni a környező boltok dolgozóit, hogy mi zajlik naponta. És akkor nem tettünk még említést a hajléktalanokról, akik reggeltől ellepik a teret. Egész nap zaklatnak mindenkit a parkolókban, itt végzik a dolgukat (pár hete éppen a Királyház oszlopa mellett, szombat reggel). A környéken félnek az emberek, az utcákban minden tele van szeméttel, ürülékkel és a drogosok maradékaival. 47 éve lakom itt, de ilyen nem volt soha. Mindez annak ellenére, hogy belváros, a rendőrség 400 m-re, térfigyelő kamerák felszerelve. Minek kell történnie ahhoz, hogy valaki tegyen valamit? Többen lakossági összefogást sürgetnek.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában