PR-cikkek

2014.01.31. 09:01

Pécsiközgáz: igényekhez alakított képzés

Érettségi előtt állva, 18 évesen mérföldkőhöz érkeznek a diákok és immár teljes komolysággal teszik fel önmaguknak is az ovi óta rendszeresen felmerülő kérdést: mi leszek, ha nagy leszek? (x)

BAMA

A kukásból, mozdonyvezetőből és királylányból kinőve számtalan impulzus, érv és ellenérv kerül mérlegre, hiszen egy több évre szóló és meglehetősen nagy anyagi befektetéssel járó döntést kell meghozniuk. Optimális döntést akkor tudunk hozni, ha megfelelő mennyiségű és minőségű információ áll rendelkezésünkre  – és az érzelmi szálakról, motivációkról, családi elvárásokról akkor még nem is beszéltünk… Hát, lássuk, melyek azok a tények, amelyek vonzó céllá teszik a Pécsiközgázt!

Mi más lehetne a fő feladata egy felsőoktatási intézménynek, ha nem az, hogy felkészítse hallgatóit az egyetem utáni boldogulásra, a munkaerőpiaci sikerességre: vagyis az Élet munka felőli oldalára. Több utat is kínálunk, ki-ki érdeklődése és motivációja szerint tud választani. Az oktatás magas minősége nem kérdés, az oktatók szakértelme és tapasztalata a szakmai tudást bizonyosan garantálja. A Pécsiközgáz azonban nem elégszik meg ennyivel: a képzést folyamatosan és rendkívül rugalmasan a piaci igényeknek megfelelően alakítja, így vállalati partnereink mindig rendkívül elégedettek hallgatóink felkészültségével.

A magyarhoz hasonló kis piacgazdaság akkor működik jól, ha sok a saját tulajdonú kisebb cég, amely motorként funkcionál. A vállalkozások elindítása, működtetése, nemzetközi sikerre vitele a különböző szintű gazdaságirányítási utak újra és újra felmerülő megoldandó kihívásai. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a közép-európai, balti és balkáni államok közül a fiatalok vállalkozói kedve a magyar fiatalok körében a legalacsonyabb. A vállalkozói készségek tanulhatók, a Pécsiközgáz ezért úgy gondolta, hogy tantárgyakba foglalja a vállalkozói kompetenciák és készségek oktatását és az ezt támogató programok megvalósítására létrehozta a Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központot (Simonyi Business and Economic Development Center, BEDC). A szervezet amolyan inkubációs központként teret, segítséget és befektetői hátteret nyújt hallgatói innovációk megvalósításához az ötlet megszületésétől egészen annak piacra viteléig. A kar ez irányú tevékenysége azért is kiemelkedő, mert a hazai oktatás legfelső szintjén is csak elvétve jelenik meg az ilyen típusú problémákra való felkészítés, a kapcsolódó relatíve kevés ismeretanyagon túli, gyakorlati tapasztalatok megszerzésének lehetősége. A vállalkozói programon kívül számos olyan projektet kezel a központ, amelyek a hallgatók számára közvetlen és gyakorlati kapcsolatot és rálátást biztosítanak az üzleti élettel, cégekkel, vállalkozásokkal és valós problémák megoldására készítenek fel. Ez az együttműködés a hallgatók képzésén túl a helyi és régiós vállalkozások számára is fejlődési lehetőséget kínál.

A Pécsiközgáz fontosnak tartja, hogy végzett hallgatóival se veszítse el a kapcsolatot, sőt, igyekszünk több területen is bevonni az alumni tagjait. Sikeres, példaértékű karriert maguknak tudó öregdiákjaink különböző hallgatóknak szóló rendezvényeken évről évre megosztják személyes tapasztalataikat a sikerhez vezető út kihívásaival és buktatóival kapcsolatban. Tavaly megalakult a Pécsiközgáz Alumni Tanács is, melynek egyik célja, hogy a volt hallgatók lehetőségeikhez mérten, több módon is segítsenek az Alma Maternek.

Az itt kiemelt Pécsiközgázos kínálat valójában csak a torta habját jelenti, a kar ezeken kívül még számos, tartalmilag és módszertanában is innovatív lehetőséget nyújt a hallgatók számára az angol és német nyelvű diploma megszerzésén túl a külföldi tapasztalatszerzésen át, a virtuális tanulószobáig. Aki mindezekről bővebben és személyesen szeretne meggyőződni, látogasson el a Pécsiközgáz 2014. február 4-én 10 órától kezdődő nyílt napjára (Halasy Nagy József Aula, Pécs, Rákóczi u. 80, 2. emelet), ahol szülők és diákok számára is mélyebb betekintést nyújtunk a Kar képzéseibe.

A PTE Közgazdaságtudományi Karának képzései


Felsőoktatási szakképzések: Gazdálkodási és menedzsment. Kereskedelem és marketing. Pénzügy és számvitel.
Alapképzések: Gazdálkodási és menedzsment. Gazdálkodási és menedzsment angol nyelven (BA Business Administration). Kereskedelem és marketing. Pénzügy és számvitel
Mesterképzések: Közgazdasági elemző. Marketing. MBA. Pénzügy. Regionális gazdaságtan. Vezetés-Szervezés. Vezetés-Szervezés angol nyelven (MSc Applied Management).

Nyílt nap
A Közgazdaságtudományi Kar nyílt napjára a KTK épületében (Pécs, Rákóczi út 80.), a Halasy-Nagy József Aulában kerül sor 2014. február 4-én 10:00 órától.

További információ
Pécsi Tudományegyetem
Közgazdaságtudományi Kar
Tanulmányi Osztály
7622 Pécs, Rákóczi u. 80.
Tel: 72/501 599/ 3159, 3338, 3258
E-mail: [email protected] <mailto:[email protected]>
www.ktk.pte.hu

A cikk a PTE KTK támogatásával készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!