PR-cikkek

2014.04.24. 13:15

A kamara a Pécs Expón

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felvállalta az idén június 5–8. között megrendezésre kerülő Pécs Expo nemzetközi kiállítás és üzletember-találkozó szakmai támogatását. (x)

BAMA

A négynapos rendezvényt a kamara szervezésében hivatalos- és szakmai rendezvények kísérik, esélyt adva a vállalkozók számára, hogy megmutassák vállalkozásaik értékét és kiaknázzák a személyes ismertségben és együttműködésben rejlő további gazdasági lehetőségeket.

A kamara, a tavalyi évhez hasonlóan pályázatot hirdet a regisztrált vállalkozásoknak és klasztereknek kiállítói megjelenésre. A beérkezett – a kiírásnak megfelelő – pályázatokat szakértő zsűri bírálja el, és ötven helyi vállalkozás kapja meg a lehetőséget a kiállításra. A jelentkezésről teljes körű információ érhető el a kamara honlapján: www.pbkik.hu A pályázat beadásának határideje és módja: 2014. május 20. 16.00 e-mailben az [email protected] címre.

Színes szakmai program gazdagítja idén is a kínálatot. A nyitónapon, június 5-én csütörtökön délelőtt Magyar-Horvát Gazdasági Nap kerül megrendezésre, melyen a résztvevők a horvát gazdasággal kapcsolatos gyakorlati tanácsokat és információkat hallhatnak. Délután a horvát piac iránt érdeklődőknek lehetőségük lesz részt venni a kamarai pavilonban kialakításra kerülő tárgyalóhelyiségekben ingyenes üzleti konzultáción is.

Országos Környezetipari konferencia helyszíne is lesz idén a kiállítás, melyre meghívást kaptak az ország környezetipari szakemberei és kiállítói.

A térség vállalkozói számára egyre nagyobb kihívást jelent a szakképzett munkaerő­­­- utánpótlás hiánya. Ugyanakkor a felsőfokú, egyetemi keretben továbbtanulni nem szándékozó fiatalok számára sem ismertek a helyben tanulható szakmák, hiányszakmák, melyekben itt helyben elhelyezkedhetnének. A Pécs Expon a kamarai Pályaválasztási Pavilonban ők ismerhetik meg egy-egy szakma szépségeit, neves képviselőit, az adott képzést biztosító iskolát és gyakorlati képzőhelyét. 14 „munkaállomáson” keresztül figyelhetik meg olyan szakmák rejtelmeit, melyekkel sokuk itt találkozik majd először. Nagyon fontos, hogy a pályaválasztás előtt állók időben megismerkedjenek a Baranyában rendelkezésre álló szakképzési és elhelyezkedési lehetőségekkel. Ennek széles spektrumát mutatja be interaktív módon a pavilon kínálata, mely egyaránt várja a tanulókat, tanáraikat és szüleiket is.

Megújuló energetikai projektek kivitelezése magánszemélyeknek és vállalkozásoknak címmel szombaton olyan praktikus és konkrét információkat biztosító oktatás lesz, mely hozzásegít egy-egy ilyen, sokszor komoly tudást és tervezést igénylő projekt megvalósításhoz.

Idén is jelentkeztek a kamaránál a vásárra külföldi érdeklődők, eddig horvát és ukrán delegáció jelezte látogatását. A tavalyi nemzetközi üzletember-találkozót követően több, a kamarai pavilonban kiállító cég is jelezte, hogy sikeres, hosszú távú szerződést tudott kötni külföldi érdeklődőkkel a Pécs Expón.

Minden további információ a kamara honlapján:
www.pbkik.hu

A cikk a Baranyai Üzlet kamarai információi az Enterprise Europe Network támogatásával jelent meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!