PR-cikkek

2014.04.24. 13:10

Innovációs díj és versenyképes megvalósítható ötletek pályázata

Az innovációs képesség, a vállalatok kutatási eredményessége sokak szerint a gazdaság hőmérője. (x)

BAMA

Ahol jól működnek az innovációt támogató rendszerek, ahol a vállalkozások nagy része elfogadja és használja az innovációval kapcsolatos menedzsment eszközöket, ahol az innováció a vállalati kultúra része, ott a gazdasági fejlődés sikeresebb, a vállalkozások nyeresége nagyobb, mint ahol nem fordítnak figyelmet az innovációra. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Akadémiai Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség az elmúlt évben írta ki először régiós pályázatát, melyre tizenöt pályamű érkezett. Idén újra lehet pályázni. A kiírásban pontosították a díj és a pályázati kategória fogalmát. A pályamű beadását követően a bírálók döntik el, hogy az adott innováció befejezettnek, késznek tekinthető és díjra érdemes, vagy további menedzselést, szakmai támogatást igényel, hogy az ötlet hasznosítható gyakorlattá érlelődjön, illetve továbbfejlődjön. Ennek megfelelően kerülnek a pályaművek a „díj” kategóriába, ahol a befejezettnek tekinthető innováció díjazásra kerül, illetve a „pályázati” kategóriába, ahol az innováció további menedzselése történik. A pályázatokat 2014. év szeptember 22. 16.00 óráig személyesen vagy postai úton, a Pécsi Akadémiai Bizottság Titkársága címére kell beadni. Részletes kiírás: www.pbkik.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!