PR-cikkek

2014.10.27. 12:57

A Samsunggal közösen indulnak modern és új fejlesztések

A Samsung Electronics Magyar Zrt. a napokban olyan hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, amely az oktatás, az egészségügy és a kutatás-fejlesztés területeit egyaránt lefedi. (x)

BAMA

– Vállalatunk DNS-ének része, hogy folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol a technológiánkat felhasználva új üzleti területeket hódíthatunk meg, és mind partnereinknek, mind vásárlóinknak új, előremutató lehetőségeket kínálhatunk. Ilyen például az oktatás vagy az egészségügy, amelyben Magyarországon nemrégiben kezdtünk tevékenykedni, és nem titkolt célunk, hogy röntgendiagnosztikai, valamint betegellátási megoldásainkat széles körben meghonosítsuk – mondta el dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

A három alappilléren nyugvó stratégiai megállapodás első lépéseként a PTE szakértelmét és a Samsung korszerű technológiai tudását ötvöző egészségügyi szoftveres alkalmazások tervezésére és kidolgozására kerül sor. Ennek eredményeképpen olyan fejlett, valódi piaci igényeket kielégítő szoftverek jelenhetnek meg, amelyek aktívan hozzájárulhatnak a lakosság egészségi állapotának javításához. Ezzel párhuzamosan a Samsung Smart School koncepcióját honosítják meg, amelynek köszönhetően a pécsi diákokat és pedagógusokat hamarosan a legmodernebb technológiák fogják segíteni az új ismeretek elsajátításában. Végül, de nem utolsósorban a vállalat középtávú terve, hogy az egyetemmel közösen egy olyan orvosi innovációs és oktatási centrumot hozzon létre, amelyben kiváló és innovatív orvosi ötletek első lépései, azaz prototípusai készülhetnek el.

– A Samsung Electronics a magyar kormány stratégiai partnerei közé tartozik, és a Pécsi Tudományegyetem az első magyar felsőoktatási intézmény, amely ennek nyomán együttműködési megállapodást köt az elektronikai világcéggel – hangsúlyozta Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!