PR-cikkek

2014.10.27. 12:59

Egyre több külföldit várnak

Kutatási, fejlesztési és innovációs központtal egységben nemzetközi hallgatói és képzési központot valósít meg közösen Pécs városa és a Pécsi Tudományegyetem. (x)

BAMA

A nemzetközi hallgatói és képzési központ multifunkcionális feladatot tölt be: a külföldi egyetemi hallgatók adminisztrációs és tájékoztatási igényeinek kiszolgálása mellett egyúttal kulturális és találkozási centrum, emellett idegen nyelvű és nemzetközi felkészítő és előképzések, továbbá képzések szervezése, a város és az egyetem népszerűsítése a külföldi egyetemi hallgatók és a nemzetközi képzések számának növelése érdekében.

– Határozott célom, hogy Pécs minden segítséget megadjon az egyetemnek azért, hogy minél több külföldi diák tanulhasson a városban – mondta Páva Zsolt polgármester az együttműködés aláírásakor. – Azt szeretnénk elérni, hogy megduplázzuk, és mintegy évi 8 milliárd forintra növeljük azt az összeget, amelyet itt, Pécsett költenek el. Úgy gondolom, ez ma az első lépés mindehhez.

– A Pécsi Tudományegyetem stratégiai célkitűzése a külföldi hallgatók létszámának növelése, és az ehhez szükséges szolgáltatási rendszer folyamatos fejlesztése, bővítése – emelte ki Bódis József, az egyetem rektora. – Az egyetem és a város vezetése egyetért abban, hogy ehhez a célkitűzéshez kapcsolódóan szükség van a belvárosban egy olyan hallgatói szolgáltató központra, nevezetesen a Nemzetközi Képzési és Innovációs Központra, ahol a diákok egy helyen, ezáltal sokkal gyorsabban és egyszerűbben intézhetik azokat az adminisztratív ügyeiket, melyeket jelenleg a város különböző pontjain tudnak csak bonyolítani.

A fejlesztéshez az egyetem rendelkezésre bocsátja a helyszínt, továbbá kidolgozza a szakmai tartalmat, a város pedig vállalja, hogy a szükséges kiadások fedezetét pályázati úton, uniós és kormányzati források megszerzésével biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!