PR-cikkek

2014.10.27. 15:28

Sokat tesznek a minőségi utánpótlás nevelésért

A szakmai utánpótlás nevelésében fontos a gazdálkodók szerepvállalása. (x)

BAMA

A magas színvonalú gyakorlati képzés alapvető feltétele, hogy a képzőhely technikai felszereltsége adott legyen, és legyen képzett szakember. A kamara kiemelkedő szakképzési feladatai közé tartozik az erre vállalkozó cégek szakmai felkészítése, módszertani tanácsokkal való ellátása, s egyben a szükséges személyi és tárgyi feltételek ellenőrzése is.

Ennek érdekében a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző kamarai szakértők 35 órás módszertani felkészítését kezdte meg a kamara. A szakértők feladata mindazon gazdálkodó szervezetek ellenőrzése, melyek bekapcsolódnak gyakorlati képzőhely biztosításával a tanulóképzésbe.

A felkészítésen az ellenőrzéshez kapcsolódó adminisztrációs feladatok megismerésén túl pszichológiai és pedagógiai ismeretekkel is bővítik a szakértők tudását. A szakértők szükség esetén módszertani tanácsot is adnak a gyakorlati képzőhelyek számára.

A képzés, melyen 50 fő vesz részt, novemberben vizsgával zárul. Az országosan egységes szempontok szerinti ellenőrzésben kizárólag a kamarai szakképzési szakértői névjegyzéken szereplő, vizsgázott szakemberek vehetnek részt.

A cikk a Baranyai Üzlet kamarai információi az Enterprise Europe Network támogatásával jelent meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!