PR-cikkek

2016.04.27. 06:55

Pécs jövője: a Pécs Déli Ipari Park

Valósítsa meg új telephelyét 40% megtakarítással a Pécs Déli Ipari Parkban! (x)

BAMA

Sokan tudják már Pécsett – talán Ön is kedves Olvasó –, hogy az Ipark Pécs Kft. fejlesztője a Pécs Déli Ipari Parknak, amely méreteit tekintve Pécs legújabb városrészének tekinthető. Ha mégsem tudná első gondolataiban beazonosítani, merre is van lakóhelyének ez a szerves része, tudnia kell, hogy a parkot keletről az 58-as út, délről az Időjós út határolja, átszeli az autópálya és 2 km-re van a pécs-pogányi repülőtér.

A csaknem 200 hektáron első sorban ipari, kereskedelmi, logisztikai célra hasznosítható, másod sorban call centerek, irodaházak megépítésére alkalmas telkek értékesítése 2014 év végén kezdődött meg. Az első beruházó ez év nyarán kezdi meg építkezését. A területnek színvonalasan kialakított víz-, szennyvíz-, csapadékvíz-hálózata, gáz- és villamosvezeték-rendszere, közvilágítása, igényesen kialakított úthálózata van, mely egyedülálló tervezésről és előkészítettségről tesz tanúbizonyságot. A terület ipari park címmel rendelkezik, amely miatt egyes uniós pályázatoknál a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek támogatása a területen előnyt élvez, valamint Pécs városán belül jelentős mértékű építmény – és telekadó kedvezményben részesül 5 évig az a vállalkozás, amelyik itt hozza létre új telephelyét.

Mi, az ipari park fejlesztői komplex műszaki, pénzügyi, jogi tevékenységet végzünk annak érdekében, hogy mind a külföldi, mind a belföldi érdeklődőket információval és szolgáltatásokkal lássuk el és a betelepülés, munkahelyteremtés folyamatát támogassuk. A telkek értékesítésén túl olyan csarnok- és irodaépítések is várhatóan megkezdődhetnek a jövőben, ami hosszú távú bérletet tesznek lehetővé a kisebb vállalkozásoknak.

A Pécs Déli Ipari Park székhelyén működik az Ipari Parkok Egyesülete Dél-dunántúli Divíziója, mindennapos az együttműködés a városvezetéssel, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervével a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel, a hatóságokkal, kamarákkal.

Már halljuk is, ki sem kell hangosan mondania: mikor lesz ebből valami? Hosszúnak tűnik az az idő, ami a megnyitás óta eltelt, s látványosan nem történt semmi! Igen, részben igaza van Önnek! Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy már egy kis- és középvállalkozásnak is többéves tervezésébe kerül egy új termelőüzem létrehozása, alapos előkészítést igényel. Eddig is célunk volt és most is célunk a lassú folyamatokon gyorsítani, karöltve a városvezetéssel, a vállalkozásokkal. Nem várunk csodára, minden nap dolgozunk is azért, hogy Pécs gazdaságának jövőjében az ipari parknak meghatározó szerepe lehessen. Nemzetközi kiállításokon veszünk részt, amelyeken városunkat és a régiót is ismertebbé tesszük. A polgármesteri hivatal szervezésében heti rendszerességgel fogadunk külföldi érdeklődőket Európából és Európán kívülről is. Igen, jönnek az érdeklődők! Működésünk során találkozunk hasonlóan gondolkodó polgárokkal, akik maguk is, lehetőségeiket, kapcsolatrendszerüket latba vetve dolgoznak azon, hogy a várost Magyarország egyik legkedvezőbb befektetési területének tüntessék fel és saját üzleti kapcsolataik révén hozzanak új beruházásokat a városba. Igen, van ilyen is!

Cégünkben és gazdasági környezetünk meghatározó tényezőiben közös a hit és az akarat a változtatásra, mert tudjuk, sok város, régió előbbre jár, mint mi. Jelenlegi meghirdetett akciónk is ezt a pozitív változást kívánja elősegíteni.

Dr. Fülöp Krisztina
projektmenedzser
Ipark Pécs Kft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!