PR-cikkek

2016.04.22. 10:38

Távfűtés az átmeneti időszakban

A PÉTÁV Kft. tájékoztatja az időjárásfüggő hőszolgáltatásról megállapodással rendelkező ügyfeleit, hogy a fűtési időszak utolsó hónapjában – április 15-től május 15-ig – a szolgáltató a lakóépületek fűtésének leállítását, illetve újraindítását a már megszokott módon, az időjárásnak megfelelően, a megállapodásban foglaltak szerint teljesíti. (x)

BAMA

Az április 15-ét követő, változékony időjárás jellemezte időszakban általában az esti és a hajnali alacsony hőmérsékletek indokolják a fűtést. A nappali felmelegedések hatását az épületekben a távhőellátó rendszer szabályozástechnikája a teljes kikapcsolás nélkül is kezelni tudja. Ha napközben nem indokolt a fűtés, a fűtési berendezések automatikusan leállnak, indokolt esetben automatikusan újraindulnak. Azokban a lakóházakban, ahol már megvalósították a fűtés-korszerűsítést, a termosztatikus radiátorszelepekkel, illetve a még nem korszerűsített fűtési rendszerek hagyományos, működőképes radiátorszelepeivel a lakók maguk is tudják szabályozni a lakások fűtöttségét.
Ahol nem állnak rendelkezésre a radiátorok szabályozására jól működő radiátorszelepek, ott az egyes lakások eltérő hőigényei nem érvényesíthetőek, előfordulhatnak alul- és túlfűtések, ezekben az épületekben javasolt a mielőbbi korszerűsítés.

A meteorológiai előrejelzések szerint a hét folyamán 11-15 °C körül alakulnak a napi közepes hőmérsékletek. A jövő héten, az eddigihez képest várhatóan hűvösebb lesz az időjárás, eleinte 10 °C alatti napi közepes hőmérsékletekkel. PÉTÁV Kft. a következő napokban is biztosítja a fűtésszolgáltatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!