PR-cikkek

2016.08.30. 10:12

Csapolható egészség télire

Préseltessen natúr leveket saját gyümölcseiből! (x)

BAMA

Mindenki számára közismert, hogy a gyümölcsök jótékony hatással vannak szervezetünkre, és a kiegyensúlyozott étrend alapvető részét képezik. Sokan ismerik fel az alma fogyasztásának fontosságát és a benne rejlő értékes hatóanyagokat, ezért már most, a gyümölcs érésének idején gondoskodnak a téli hozzáférés lehetőségéről.

Az egyik módszer a gyümölcs levének kipréselése, amelyre a Mecsekerdő Zrt. kárászi Erdei Melléktermék Felvásárló és Feldolgozó Telepén is van lehetőség. A technológia – amellett, hogy egész évben termeli az Erdészet 100%-os Naturalé gyümölcsleveit – mindenki számára elérhető, akinek nehézséget okoz a termés téli tárolása.

A feldolgozás során a gyümölcs először a mosótartályba kerül, majd egy szállítószalagon nagynyomású fúvókák távolítják el a szennyeződést. A kiválogatott gyümölcs futószalagon keresztül jut be a darálóba, az így kapott masszából mechanikus szalagprés sajtolja ki a folyadékot. A kipréselt gyümölcslevet néhány órán át rozsdamentes acéltartályokban hagyják ülepedni, végül a pasztörizálóban 85°C-os hőkezelésen esik át. A kész levet 3 literes fóliatasakba töltik, amelyből egy légmentesen záródó kis csap segítségével kényelmesen adagolható. A technológiának köszönhetően a zsákban található folyadékot nem szükséges vegyszerekkel tartósítani, ennek ellenére felbontás után három hétig fogyasztható, míg a bontatlan csomag egy évig is eltartható minőségromlás nélkül. A kárászi üzem az almán kívül más gyümölcsök feldolgozását is vállalja akár kisebb tételben, ám szezonon kívül a minimálisan feldolgozható mennyiség 100 kg. A lehetőségekről és a bérpréselés időpontjáról egyeztetni szükséges az üzem vezetőjével.

Telefonszám: +36 30 289 9513 (munkanapokon 7-15 óra között) | Cím: 7633 Kárász, Kültelek 2. | mecsekerdo.hu/naturale

Erdei tilalom

A vadászati főidény miatt részleges erdőjárási tilalmat rendel el a Mecsekerdő Zrt. augusztus 31. és szeptember 30. között. A balesetveszély elkerülése miatt a tilalom a következő területeket érinti: a Szigetvári Erdészet sasréti és szentegáti vadászterülete, a Sásdi Erdészet nagymátéi és kisvaszari vadászterülete, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, és a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei vadászterülete. A fenti időszakban az erdőjárók csak 8 és 16 óra között tartózkodjanak az erdőkben.

Az összeállítás megjelenését a Mecsekerdő Zrt. támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!