PR-cikkek

2016.12.27. 09:27

A Mecsek Füszért Zrt. a jövőt építi

A vevő áll a cég filozófiájának középpontjában. (x)

BAMA

A pécsi székhellyel működő MECSEK Élelmiszer és Vegyiáru Kereskedelmi Zrt., közismert nevén a Mecsek Füszért immár 67 éve áll a lakosság és vevőpartnerei szolgálatában.

A társaság büszkén épít az elmúlt évtizedekben felhalmozott tapasztalatára, ugyanakkor a mai kor kihívásainak is folyamatosan igyekszik megfelelni. A Mecsek Füszért alapítója az országos Coop-rendszernek, mely az élelmiszer, vegyiáru nagy- és kiskereskedelmi szektor egyik vezető csoportosulása.

A társaság kereskedelmi tevékenysége négy üzletágból áll:
2016-ban új hálózat vásárlásával, illetve bérlésekkel tovább erősödött a kiskereskedelmi tevékenység, melynek forgalmi részaránya már 62%; a dinamikusan fejlődő bolthálózat igényelte a nagykereskedelmi ellátóbázisok fejlesztését, így a klasszikus túra-nagykereskedelemben a legnagyobb pécsi egység működése mellett komplex felújítást kapott a cég veszprémi telephelye, emellett folyik a nyíregyházi raktárház megnyitásának előkészítése, mely várhatóan 2017-re áll a vevőpartnerek rendelkezésére; a frissáru-nagykereskedelem 4 hűtőház segítségével látja el feladatát, melyből 2016-ban a budapesti és a zalaegerszegi hűtőház is bővítésre került;
a C + C diszkontáruházak a viszonteladó kereskedők kiszolgálása mellett lakossági forgalmat is bonyolítanak.

A társaság a válság közepette, a fogyasztás visszaesésének időszakában is a piaci terjeszkedés stratégiáját választotta, befektetési politikája részben a jelen, de még inkább a jövő Mecsek Füszértjének sikerét szolgálja.

A meglévő üzleti partnerek megtartása mellett új piaci helyek megszerzése, a nagyobb és bővülő üzemméretből fakadó gazdasági előnyök kihasználása a fő célkitűzés. Mindezt kereskedelmi vállalkozások, üzletek megvásárlásával, illetve bérlésével igyekszik elérni, amelyben az elmúlt egy-két év kiugróan gyors változásokat hozott.
A társaság 2015-ben 29 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, ami több mint 1,8 milliárd forinttal meghaladta az előző évit. A dinamikus piacbővítés eredményeképpen 2016-ban közel 33 milliárd forint lesz a várható árbevétel.

A cég 228 kiskereskedelmi üzlete a Dunántúl megyéin kívül Bács-Kiskun és Pest megyében, továbbá Budapesten helyezkedik el, naponta több mint 71 ezer ember gondolja úgy, hogy bevásárlásra a Mecsek Füszért üzleteit választja.

A megújult Coop-arculat sikeres volt a vásárlók körében, ahol a Mecsek Füszért nagy gondot fordít a versenyképes, jó színvonalú kínálatra, melyben a friss pékáru, zöldség-gyümölcs, a hús-, húskészítmény-, tej- és tejtermékkínálat kiemelt üzletpolitikai törekvés. A Coopot jellemző lakóhelyközeli kereskedelem – a legkisebb falutól a városokig – megkívánja a helyi igényekhez igazodó és árban is versenyképes áruellátást.

A Mecsek Füszért Zrt. nagykereskedelme ehhez ad biztos hátteret logisztikai bázisaival, a 14 C + C diszkontáruházával, valamint a 4 hűtőházával. Új kihívást jelent – tulajdonosi bázison – az északkeleti régió napicikk- és frissáru-ellátásába való bekapcsolódás nyíregyházi bázissal mintegy 11 ezer m² alapterületen.

A fejlesztések, bővítések hatására a társaság létszáma több mint 1800 főre bővült, azzal együtt, hogy az országos munkaerőhiány problémája a Mecsek Füszértnél is érezteti hatását. Hisznek abban, hogy a munkatársakról való gondoskodás segíti a cég napi munkájának színvonalassá tételét, és hozzájárul a vevők elégedettségéhez.

A saját hálózat megadja a cég stabilitását, emellett rendkívül fontosak azok az üzleti partnerek – köztük az ÁFÉSZ-ek és utódszervezeteik, a magánvállalkozások, a Coop-franchise tagjai –, akik komplexszé teszik a cég kereskedelmi piaci és kiszolgálópartner-rendszerét, és segítik a több lábon állás politikájának megvalósítását. A társaságot a pénzügyi stabilitás, az állandó megújulási készség, a versenyképesség intenzív fenntartása jellemzi.

A jövőt nemcsak a terjeszkedés, hanem a szakmai képzés is megalapozza, melynek érdekében a cég gondoskodik munkatársai továbbképzéséről, és foglalkoztat mintegy 180 fő szakmunkás tanulót abban a reményben, hogy közöttük vannak a jövő kiváló kereskedői.

A társaság nyitott a társadalmi szerepvállalásra, amely – a saját szociális alapítványon kívül – a helyi kulturális és jószolgálati rendezvények támogatásában, a Coop Segély Alapítványban való részvételben, és a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdacsapat szponzorálásában is tetten érthető.

Mi a siker titka? A múlt értékeire építkező, dinamikus, rugalmas és befektetésbarát stratégia, az elkötelezett munkatársak, akik a stratégiát megtöltik tartalommal, és az a gondolkodás melynek középpontjában a kihívásoknak való megfelelés, vagyis a VEVŐ áll, a vevők megnyerése, a vevők szolgálata.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!