PR-cikkek

2016.12.27. 08:19

Lafarge: a fejlődés folyamatos

Öt éve termel a Királyegyházi Cementgyár. (x)

BAMA

Idén öt éve gördült ki az első cementszállítmány a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárából. Az akkor 72 milliárd forintba kerülő üzem 2011 óta a hazai építőanyag piac meghatározó szereplőjévé vált.

2011. szeptember 15-én Európa egyik legmodernebb, és megjelenésében egyik legimpozánsabb gyárát, a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárát nagyszabású ünnepséggel avatták fel. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. mára a magyar építőanyag piac meghatározó szereplője, továbbá Baranya megye egyik legnagyobb vállalkozása.

A 2015. évben 11 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevételt elérő építőipari vállalkozás számos szakmai elismeréssel is büszkélkedhet. 2013-ban felelős társadalmi szerepvállalásáért CSR Hungary díjat kapott. A fenntartható működés érdekében tett környezetvédelmi törekvéseiért és másodlagos tüzelőanyag beruházásért a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Környezetvédelmi díját érdemelte ki 2014-ben. Vasúti megoldásait nemzetközi Árufuvarozási Depó Díjra (2013) tartották érdemesnek. Impozáns épületei révén is több kitüntetésben részesült a gyár: 2012-ben építészeti nívódíjat kapott, és legutóbb a Magyar Ingatlanszövetség ingatlanfejlesztési különdíját (2016) adományozták a LAFARGE Cement Magyarország Kft-nek.

Az öt éves Királyegyházi Cementgyár sikeréhez számos fejlesztés is hozzájárult. 2014-ben adták át azt a közel 700 millió forintból megépült másodlagos tüzelőanyag tárolót és feladószerkezetet, ami a versenyképesebb működés mellett, szem előtt tartja a környezetvédelmi szempontokat. Ez a beruházás a már alacsony kibocsátási értékeknél is kedvezőbbeket hozott. 2015-ben a LAFARGE Cement Magyarország Kft. tanúsíttatta ISO 9001 és 14001 minőség- és környezetirányítási rendszereit, ezt az idei évben az ISO 50001 energiairányítási rendszer bevezetésével egészítették ki.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. 2011 óta 130 munkavállalót foglalkoztat. A gyár különös gondot fordít munkavállalói képzésére, és a munkahelyi biztonságra, amelyben a gyár munkavállalói nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően teljesítenek. A helyi közösségekkel is kiváló kapcsolatot ápol, kezdeményezéseiket kiemelten támogatja és önkéntes programja példaértékű. Munkatársai önkéntes munkájának köszönhetően a Pécsi Gyermekklinikán már nyolc kórterem is megújulhatott, idén második alkalommal közreműködtek aktívan az Együtt gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza jótékonysági futóverseny szervezésében, támogatják a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és számos más civil szervezet tevékenységét. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a LafargeHolcim Csoportnak a tagja, amely vezető szerepet tölt be az építőanyag iparban, továbbá 90 országban 100 000 munkavállalót foglalkoztat.

LafargeHolcim Csoport

A LafargeHolcim (SIX Swiss Exchange, Euronext Paris: LHN) kiegyensúlyozottan van jelen 90 országban, és kiemelkedő a cement, az adalékanyagok és a beton gyártásában, így világvezető az építőanyag-iparban. A Csoport világszerte 100 000 munkavállalót foglalkoztat, együttes nettó forgalma pedig 29,5 milliárd CHF volt 2015-ben. A LafargeHolcim az iparágban példaértékű a kutatás és fejlesztés területén, mely tevékenységének célja, hogy az otthoni munkálatoktól a legnagyobb és legkomplexebb építkezésekig minden téren egyedi termékekkel, innovatív szolgáltatásokkal és átfogó építőipari megoldásokkal szolgáljon. Elkötelezett az iránt, hogy fenntartható megoldásokkal segítse a jobb épületek, infrastruktúrák létrehozását, és hozzájáruljon a magasabb életminőséghez, így a Csoport a legjobb pozícióban van ahhoz, hogy megfeleljen a növekvő urbanizáció kihívásainak.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!