szponzorált tartalom

2018.11.29. 12:16

Öt mese a karszalagról, a nyakpántról és a Karácsonyról

Ki gondolná, hogy a fesztiválszezonban megismert karszalagot lehet nyereményjátékok, vagy éppen rászorulók ételosztásánál is alkalmazni? Az Adventi időszakhoz igazódva ezúttal olyan sztorikat, felhasználási módokat gyűjtöttünk össze, amelyek kapcsolódnak a Karácsonyhoz és a vállalkozásunkhoz is.

Nyereményjáték textil karszalaggal

Az egyik nagy amerikai gyorsétterem hálózat nyereményjátékot hirdetett nem is olyan régen. Az Adventi időszakra időzített akciót úgy bonyolították le, hogy minden vásárló kapott egy textil karszalagot. A piros színű karszalagon kívülről a gyorsétterem neve szerepelt, pár az ünnephez illő sárga színű motívummal. A belső részen egy hatjegyű kódszám volt található. Ezt a hatjegyű kódszámot kellett feltölteni a kajálda honlapjára. A gyorsétterem minden másnap sorsolt, a nyertesek bemutatták a karszalagot a gyorséttermi lánc valamelyik boltjában, rövid regisztráció után már át is vehették a megérdemelt menüt, hamburgert vagy valami nyalánkságot, a textil karszalag pedig megmaradt mindenkinek emlékbe.

Ételosztáshoz Tyvek karszalag

Karácsony egyik legszebb momentuma, hogy most már évek óta ételosztás zajlik Budapesten, a Blaha Lujza téren. Az alapítvány munkatársai először a jogosultságot ,,ellenőrzik”, majd aki ,,megfelel” az tyvek karszalagot kap. A papír karszalag alkalmazása azért fontos, mert a három napon át napi 1200-1500 adag meleg étel kiosztására van kapacitásuk, addig terjed a költségvetésük. Sajnos, aki nem fér bele a keretszámba, azon aznap már nem tudnak segíteni. A 80 önkéntestől az 1200-1500 adag étel kiosztása megsüvegelendő cselekedet. A rászorulók tartós élelmiszert is kapnak, hogy a két ünnep között se kelljen nélkülözniük.

,,Éljetek boldogul!”

Ki gondolná, hogy a szalagavató története 200 éves múltra tekint vissza? Feljegyzések szerint az 1830-as években, Selmeczbányán rendezték az elsőt. Azokban az időkben még az volt a neve a hagyománynak, hogy “valétálás”, ami a latin eredetű “Valete” szóból ered, ami annyit jelent, hogy “Éljetek boldogul!” A szalag az iskolához tartozás, az identitás jelképe, melyet a végzős diákok szíve fölé, az elválás szimbolizálásaként tűztek fel. Az utóbbi években Magyarországon ősszel tartják a szalagavatókat, Ausztria egyes tartományaiban az Adventi időszakban. Az osztrák végzősök vagy digitálisan nyomtatott textil karszalagot, vagy szőtt, szövött karszalagot viselnek, és műsort adnak a vendégek tiszteletére. A színes karszalag mindenesetre szép emlék marad a számukra.

Hofi: ,,Látja? Nem látja? Na látja!”

A biztonsági Tyvek karszalagról mindig egy ma már szállóigévé vált Hofi poén jut az eszembe: ,,Látja? Nem látja? Na látja!”

Külföldi Adventi bevásárló utunk során történt, hogy egy nagyáruházba lépve papír karpántot kaptunk ajándékba, amelyet a bevásárlás ideje alatt viselnünk kellett. Aztán a pénztárnál még a fizetés előtt UV fény alá tartottuk a karszalagot, és láthatóvá vált milyen kedvezményre, vagy ajándéktárgyra vagyunk jogosultak.

A láthatatlan biztonsági nyomat alkalmazása új utat nyit a nyereményjátékban, a promócióban és végleg véget vet a hamisításnak, így a karszalag nem másolható, nyomtatható.

Nyakpánt gyerekeknek – Remény Karácsony

A Remény Karácsony Alapítvány évek óta végzi áldásos tevékenységét miskolci székhellyel. Évközben több rendezvényük van, illetve rendeszeresen átlépik Borsod-Abaúj-Zemplén megye határát. Tavaly decemberben gyűjtést rendeztek hátrányos helyzetű gyermekek számára, majd december 22-én megrendezték a Remény Karácsony elnevezésű összejövetelüket. 300 rászoruló gyermek számára rendeztek egy boldog, gondtalan napot a Lillafüredi Sport- és Kalandpark-ban. A résztvevők élményekkel gazdagon távoztak, a – munkatársaink által készített – nyakpántokat bizonyára mindannyian eltették emlékbe.

Amennyiben bármelyik termékünk feltette az érdeklődését, akkor arról és a jelenlegi akcióinkról bővebb információt a webáruházunkban talál. Az Euroko Kft. a régió egyik piacvezető karszalag, nyakpánt és szilikon karkötő gyártója és forgalmazója.

Ne feledje!

Az árból engedünk, de a minőségből soha!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában