szponzorált tartalom

2020.05.12. 13:44

Bízhatunk egymásban! – a Pécsiközgáz köszöni hallgatóinak és oktatóinak a helytállást

Ebben a kihívásokkal teli időszakban indult útjára a 100. aktív félév a pécsi közgazdászképzés életében.

Jubileumra készülve nem arra számított a kar, hogy hirtelen át kell állnia a digitális oktatásra, meg kell oldania, hogy azt a színvonalat, amit a folyamatosan megújuló képzés, épület és tantermek képviselnek, online kell ezentúl közvetíteni. Most, több mint egy hónap távlatából visszatekintve úgy tűnik, ezt a lépcsőfokot sikerrel vettük, hallgatók és oktatók, együtt, egy olyan közösséget alkotva, ahová igazán jó tartozni. Köszönjük!

Tudjuk, természetesen senkinek sem volt könnyű. Voltak olyan hallgatók, akiknek az elromlott számítógépek helyett kellett másikat adnunk, volt, akinek az „otthonát” kellett megteremtenünk a kollégiumban. Tudjuk, hogy nem könnyű online hallgatni az órákat, tanulni és felkészülni az e- vizsgákra. De a másik oldalon sem magától értetődik, hogy az interaktív, gyakorlati feladatokat tartogató órákat, vagy a több száz fős évfolyamelőadásokat miként lehet hasonló színvonalon digitálisan megtartani, a tudást átadni, a tantervekben vállalt készségeket fejleszteni.

Ám az elmúlt hetekben szinte akadálymentesen sikerült átállni a digitális órákra, ami a tapasztalatok alapján olajozottan működik: ugyanaz az idősáv, mint korábban, csak online. Természetesen kisebb-nagyobb fennakadások itt is előfordulnak, de a hallgatói visszajelzések alátámasztják Schepp Zoltán dékán úr szavait: „Minden kari folyamatunkat át tudtuk állítani, így hallgatóink és munkatársaink biztonsággal végezhetik mindennapi feladataikat a veszélyhelyzet alatt is.”

A Kar életében felmerült új kihívások megmutatták, hogy a digitális eszközök beépítése az oktatásba nemcsak most előnyös, hiszen azok a járvány utáni időszakban is felhasználhatók lesznek a „hagyományos” oktatás visszatértekor. Ezen új módszerek használata pedig olyan képességekkel vértezi fel oktatóinkat és hallgatóinkat egyaránt, amik jól kamatoztathatók a járványügyi helyzet elmúltával a szorgalmi és vizsgaidőszakokban. Az eddigiek alapján a vizsgák teljesítésében és a szakdolgozatok elkészítésében sem tapasztalható fennakadás, ugyanis mindez online is lebonyolítható, köszönhetően annak, hogy a források és irodalmak a hallgatók számára otthonról is elérhetők, így nem okoz problémát a Tudásközpont zárva tartása sem.

Természetesen folyamatosan monitorozzuk hallgatóinkat, hogy miként élik meg az átállást a digitális oktatásra. Elsődleges szempont számunkra a biztonság mellett az, hogy a nálunk tanulók elégedettek legyenek a jelenlegi oktatási módszerekkel. Szerencsére az első visszajelzések igen pozitívak, így bátran kijelenthetjük, hogy a Pécsiközgáz oktatói és hallgatói közössége jól vizsgázott az átállás során.

A kezdeti bizonytalanságot hallgatói és oktatói oldalon is az összefogás segített leküzdeni, a pécsiközgázosok közösségként is szuperül helytálltak ebben a nehezebb időszakban. Egymást segítve sikerült zökkenőmentesen egyik hétről a másikra elsajátítani mindazon újdonságokat, amiket a digitális oktatás hozott magával. Úgy gondoljuk, ez tökéletesen mutatja a pécsiközgázos hozzáállást és összefogást felvételizőink számára is, hiszen az elmúlt hetek bebizonyították, hogy amint felveszik őket, és – ha úgy alakul, virtuálisan – belépnek a Karra, ugyanabban a magas színvonalú oktatásban részesülnek majd, mint a normál oktatási rendszerben.

Nagyon köszönjük mindazoknak a középiskolásoknak, akik minket választottak az első helyen, vagy hozzánk is beadták a jelentkezésüket, hiszen bizalmat előlegeztek meg számunkra. A jelenlegi kihívásokkal teli időszakban is sok kitartást kívánunk nekik a hátralévő érettségi vizsgákhoz! Mindemellett biztosítjuk mindnyájukat, jól döntöttek! A pécsi közgazdászképzés elmúlt 50 évében stabilan szolgálta ki a gazdasági területek iránt érdeklődők igényeit, és a mostani helyzet azt is kiválóan mutatja, hogy folyamatosan képes a megújulásra is.

Címkék#pte ktk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában