szponzorált tartalom

2020.05.29. 05:42

Falusias és nyugodt környezet várja majd az itt letelepedőket

Újonnan alakított ki építési telkeket az önkormányzat a Mezőszél utca végében, ezeket értékesíti most.

Fotó:

Ahogy Tóth Gábor polgármester mondta, elsősorban a Baksán élő fiataloknak szeretnének segíteni, így nekik kedvezményes árat is biztosítanak vásárláskor. Azok, akik legalább öt éve állandó lakcímmel rendelkeznek a településen és életvitelszerűen Baksán élnek, nettó kétmillió forintért juthatnak hozzá a telkekhez. Azoknak a számára pedig, akik nem a faluban élnek, nettó három és fél millió forintért kínálják ezeket a házhelyeket.

Bölcsőde és óvoda is működik a faluban

A kisgyermekes családok számára is ideális választás a község, hiszen helyben működik családi bölcsőde, óvoda és általános iskola is, így a gyermekek napközbeni elhelyezése biztosított. A községben védőnői szolgálat és állandó orvosi rendelés is elérhető. Emellett új szolgáltatásként minden csütörtökön a Takarékbank mobil automatája érkezik a településre, ahol szinte minden banki szolgáltatás elérhető.

Pécshez közel helyezkedik el, autóval mintegy húsz perc alatt a megyeszékhelyre lehet érni, de a buszközlekedés is jó, félóránként-óránként indulnak. Ennek ellenére a nagyvárosi nyüzsgés ide már nem ér el, a letelepedők szép, nyugodt, falusias környezetre számíthatnak.

Baksa ráadásul a falusi csok (családok otthonteremtési kedvezménye) által támogatott települések listáján is szerepel, ami további támogatást biztosít a családoknak. Azok, akik érdeklődnek a telkek megvásárlása iránt, kérdéseikkel a Baksai Közös Önkormányzati Hivatalhoz fordulhatnak telefonon a 06-72/211-630-as telefonszámon, vagy a elektronikus úton a [email protected] e-mail-címen.

Folyamatosak voltak a megbeszélések

Igaz, az elmúlt hetekben a kormányzati utasítások értelmében személyesen nem tarthatták meg az üléseket a helyi képviselők, de digitális eszközök használatával heti rendszerességgel folytattak megbeszéléseket, amelyek anyagai Baksa honlapján megtalálhatók. Volt is miről egyeztetni, hiszen több beruházás folyamatban van. Tóth Gábortól megtudtuk, az orvosi rendelő felújításához jelenleg az előleget kérik le. Nagyobb beruházás még az egyedi szennyvíztisztító berendezések kiépítése, amiből minden előzetesen igényt beadó család és az összes önkormányzati épület részesülni fog. Az előleg erejéig folyik a kivitelezés, folytatása a következő részlet után várható.

Több fejlesztés van a tervek között

A Magyar Falu Program lehetőségeit is kihasználják a településen. Ahogy a polgármester fogalmazott, ezt a támogatási formát egy jó kezdeményezésnek gondolja, ami eddig is népszerű volt a kistelepülések önkormányzatai körében. Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy a pályázatokra szükséges összeget már előre megkapják, így biztos forrásból indulhatnak a munkálatok. A településen azt tervezik, hogy idén több pályázaton is elindulnak. Fejlesztenék a védőnői szolgálatot, helyreállítanák a belterületi utakat, átalakítanák, energetikailag korszerűsítenék a közösségi színteret. A Baksai Sportegyesület pedig a civil szervezetek számára kiírt pályázaton kíván indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában