szponzorált tartalom

2020.09.09. 10:15

Idén is érdemes ellátogatni a szigetvári Zrínyi Napokra

Szeptember 7–13. között a járványügyi előírások betartása mellett megrendezik az ország egyik legnagyobb múltú rendezvénysorozatát.

A limitált létszámmal elérhető zenei programok mellett sok szabadon látogatható eseményt is meg tudnak tartani. Hagyományőrző alakulatok jelenlétével, hadijátékkal, középkori párviadallal, kézműves kirakodóvásárral, fogathajtó versennyel, a Zrínyi téren gazdag kínálatú ételudvarral várnak mindenkit.

Hagyományőrző bemutató, hadijáték is lesz a várban a hétvége folyamán

Sokszínű programokkal várják a látogatókat

Szeptember 7-én hétfőn a Szigetvári Várbaráti Kör szervezésében lezajlottak a kegyeleti megemlékezések. Szerdán 19 órakor pedig Koncz Zsuzsa és zenekarának koncertjével folytatódik a programsorozat a Szigetvári Vigadóban, amire korlátozott számban még lehet jegyet vásárolni. Pénteken a Kempingben Révész Sándor Rock & Roll Közlegények című koncertjét tekinthetik meg a látogatók, míg a Várban a fiatalabb generáció Berkes Olivér és feltörekvő előadók műsorain, majd After Party-n szórakozhat.

A Vigadó szabadtéri színpadán Horváth Szabi is fellép

A szombati nap délutáni blokkjában 500 fő részvétele mellett helyi fellépők lesznek láthatóak, míg az este zenei kínálatában a Diabolus In Musica, Maróth Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint a First Party Showband szórakoztatja a közönséget. A Vigadóban a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház Dorottya című táncjátéka lesz látható, majd a Szigetvári Néptánc Kör szervezésében folklór műsorral folytatódik a program.

Maróth Viki és a Nova Kultúr Zenekar könnyed hangulatú koncertet ad majd szombaton, este 7 órától, a várban

Vasárnap délután a várban fellép a Brassdance formáció, a Zrínyi Miklós Fúvószenekar, Dinnyés József énekmondó, míg a Vigadóban a Szívhúrosok zenekar ad koncertet. A nagy érdeklődésre való tekintettel önálló műsorblokkban kapott helyet a Zenevonat Szuperkoncert az LGT Sztárjaival. A kegyeleti programokhoz kapcsolódó záróünnepség a szokásos időpontban szeptember 13-án vasárnap, 20 órakor kezdődik, végül idén is tűzijátékkal érnek véget a Zrínyi Napok programjai.

Önálló műsorblokkban kapott helyet a Zenevonat Szuperkoncert

A legkisebbek is jól érezhetik magukat

A gyerekekre külön gondoltak a szervezés során. Részükre folyamatosan biztosítanak programokat a Zrínyi téri kézműves játszóházban. A vár hagyományőrzői vezetésével apródkiképzésen vehetnek részt, a Vigadóban szombaton délelőtt 10 órától Gryllus Vilmos Kicsi út hová mész? című műsorát láthatják. A vár mellett vidámpark, a belváros több pontjára kihelyezett vidámparki eszközök gondoskodnak az élményről. A szociális és higiénés igények kiszolgálására kialakított Zrínyi téri baba-mama pont lehetőséget biztosít az elvonulásra, pelenkázásra és a kisbabák szoptatására.

Gryllus Vilmos előadásán a kisgyerekek is szórakozhatnak

Figyelnek a járványügyi előírások betartására

A vírushelyzet miatt a szokásoktól eltérő megoldásokkal, az 500 fős létszámkorlát melletti lehatárolásokkal látogathatóak a programok. Mivel külföldi vendégek nem érkeznek, a korábbi évekkel szemben várhatóan kevesebben vesznek részt az egyes eseményeken. A belépőjegyes rendezvényekre kötelező a regisztráció, akik elővételben megveszik jegyüket és regisztrálnak, lényegesen gyorsabban juthatnak be a rendezvényekre. A koncertekre történő belépéskor mindenki maszkot és az adott eseményre vonatkozó egyedi színű karszalagot kap. S ezúton is megkérnek mindenkit, hogy saját belátása szerint mérlegelje részvételét a programokon, amennyiben bármilyen megszokottól eltérő tünetet észlel magán tartózkodjon a részvételtől és telefonon értesítse háziorvosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában